Korrupció a Skodánál

Feljelentette a Skoda volt személyzeti főnökét, Helmuth Schustert az anyavállalat Volkswagen, beszállítóktól való csúszópénz elfogadása miatt - közölte kedden a német autógyártó konszern egyik szóvivője.

"A braunschweigi államügyészségen ma csatoltuk a tényállást a feljelentéshez" - mondta a szóvivő. Az államügyészség képviselője a német Focus lap internetes szerkesztőségének elmondta, hogy a VW-tól a héten várják a gyanút alátámasztó dokumentumokat, s ezek alapján döntik majd el, hogy megindítják-e a nyomozást.
   
Schuster állítólag csúszópénzeket fogadott el olyan cégektől, akiket vonzó beszállítói megrendelésekhez juttatott a VW-konszernnél. A Focus tudomása szerint a vállalati vezető a VW indiai gyártása kapcsán fogadott el csúszópénzt az egyik beszállítótól.
   
Ezen kívül a VW indiai és angolai főimportőreként strómanokon és fiktív cégeken keresztül kötött a saját cégéhez kötődő vonzó üzleteket. Az 51 éves Schuster - aki 2001 januárjától idén júniusig vett részt a Skoda vezetésében - a beszámoló szerint Peter Hartznak, a VW személyzeti vezetőjének bizalmasa volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK