Búcsúzik a V6-os Clio, jön az új sport-Micra

2005.07.13. 12:45

Júliusban befejezik a legizmosabb Clio gyártását. Az új modell hamarosan érkezik, ebből azonban nem lesz V6-os változat.

A Laguna háromliteres, kissé áthangolt V6-os motorjával készült Clióból a gyár szerint túl kevés fogyott ahhoz, hogy a modellváltozatot továbbra is fenntartsák a palettán.

A középmotoros, hátsókerék-meghajtású V6-os első generációját 2001 és 2004 között készítették, a valamikori Arrows Forma-1-es csapatfőnök, Tom Walkinshaw tulajdonában lévő üzemben.

A második generációs, 255 lóerős sport Clio már a La Manche csatorna partján fekvő, dieppei Renaultsport Alpine üzemben készült, ám a jelek szerint az autó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A V6-os Clio legnagyobb piaca egyébként az Egyesült Királyság volt, ott az első generációból 258, a másodikból pedig 340 darab fogyott.

A sport Clio megszűntével a Nissan Micra új sportváltozata, a 350SR tulajdonképpen konkurencia nélkül marad. A japán méregzsák a 350Z műszaki alapjait örökli, így a 240 km/órás végsebesség mellett az autó öt másodperc alatt gyorsul százra. A 310 lóerős, középre beépített blokk a hátsó kerekeket hajtja majd, egy hatfokozatú, kézi kapcsolású váltón keresztül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK