Egy sikeres tesztsorozat után a Suzuki versenyrészlege elérkezettnek látta az időt, hogy legújabb kreálmányát bedobja a mélyvízbe. A Swift Super 1600 augusztus elején debütál Finnországban.

A Junior World Rally Championship (JWRC) ötödik, finnországi futamán lesz először látható versenykörülmények között a Suzuki Swift felpaprikázott változata, a Super 1600. A szériaváltozatra csak nyomokban hasonlító versenyautó nemrégiben kapta meg a homologizációs engedélyeket a nemzetközi autós szövetségtől (FIA) egy sikeres tesztsorozat után.

A Swift Super 1600-ost legutóbb Franciaországban nyúzták a Suzuki ralicsapatának versenyzői, akik 500 kilométert tapostak az autóba, hogy tökéletesítsék a beállításokat. A japán márkának egyébként nincs oka a szégyenkezésre a versenysorozatban, ugyanis jelenleg is a címvédő, svéd P-G Andersson vezet (márkatársa, a brit Wilks előtt).

A homologizációhoz szükség volt egy "hasonló" szériaváltozatra is, ez lesz a hamarosan megjelenő - és Esztergomban készülő - Swift Sport, amelyet Japánban már tesztelhetett néhány szerencsés kolléga.