A leggazdagabbakat vette célba a Jaguar

2005.07.29. 11:52

Az angol Jaguar autógyár lefújta a port a tulajdonában lévő luxusmárkáról, és hét év után ismét egy új Daimler modellel jelentkezik.

A Jaguar autógyár 1960-ban vette meg a még patinásabb Daimler luxusautógyárat, és azóta ezt a márkanevet használja a legexkluzívabb modelljeinél. A legújabb darab Super Eight névre hallgat, és annyit érdemes róla tudni, hogy a hosszabb XJ Jaguar némileg átalakított, a létező összes extrával kitömött változata.

Az alumínium karosszériás limuzin orrában az egyik legerősebb Jaguar motor, a 4,2 literes V8-as dolgozik, amely egy kompresszor segítségével éppen 400 lóerőt szabadít rá a kerekekre. A Daimler Super Eight külseje szinte teljesen megegyezik a nyújtott XJ-vel, mindössze a módosított hűtőrács, az egyedi felnik és persze a Daimler márkajelzések árulják el, hogy itt többről van szó.

Az autó beltere a vevőkör elvárásainak megfelelően a legnemesebb anyagokkal lett kibélelve, ám a bőr és faborítások között a legmodernebb elektronikus kütyük is helyet kaptak: a navigációs rendszer, a TV és a DVD szinte alaptartozékoknak számítanak ebben a kategóriában, akárcsak a négyzónás klíma, amit hanggal is lehet vezérelni. A hosszabb tengelytávú Jaguar XJ 75 ezer angol fontba kerül 4,2 literes motorral, míg a Daimler változat ára 80 ezer fonttól indulhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK