Nyolcféle motorral kerül piacra az új Punto

Az új Punto Frankfurtban fog először bemutatkozni, szeptemberben. A Fiat közzétette az első hivatalos fotókat és az eddigieknél több műszaki információval is szolgált.

Az Opel Corsával közös alapokon osztozó Puntóról már korábban is közöltünk fotókat, azonban azok még csak számítógéppel készült grafikák, illetve "véletlen" kémfotók voltak. Az autó kinézete csak az első lámpák vonalvezetésében tér el egy hajszálnyit a korábban látottaktól.

Azt is tudni lehetett már korábban, hogy a Fiat Grande Punto néven, a korábbival párhuzamosan fogja árulni az új modellt, legalábbis egy darabig.

A modellkínálat terén szintén a Corsával fog osztozni a kisautó. A benzines erőforrások között lesz egy 1,2 literes, egy 1,6 és egy 1,8 literes, valamint az 1,6 literesből készül majd egy turbófeltöltővel szerelt, 180 lóerős változat is.A kétféle, 1,3 és 1,9 literes Multijet erőforrás négyféle teljesítménnyel, 70 és 90 lóerős, valamint a nagyobb blokk esetében 105 és 120 lóerős változatban lesz választható.

A Punto a Fiat kínálatában jelentős szerepet tölt be, ezért az olasz gyár az előző széria közvéleményt megosztó szereplése miatt ezúttal nagy hangsúlyt helyezett az autó kinézetére és a minőségre is. A Giugiaro által tervezett Grande Punto szeptemberi bemutatását követően hamarosan megérkezik a kereskedésekbe is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK