Az idei Genfi Autószalonon is kiállított Dodge Caliber 2006-ban Európába jön, a tengerentúli benzinesek mellett turbódízellel is kapható lesz. A Frankfurti Autószalonon az amerikai gyártó Nitro névre keresztelt tanulmányával jelentkezik.

A Dodge kisebb invázióra készül Európában, 2006-tól két új modelljét is forgalmazni kezdi az öreg kontinensen. Az egyik a csapotthátú Caliber, amely már a Genfi Autószalonon is megcsodálható volt, s amivel a látogatók a szeptemberi Frankfurti Autószalonon is találkozhatnak.


Minthogy a Dodge megerősítette, az már biztos, hogy a Caliber Európában is piacra kerül (turbódízellel is), de valószínűleg ugyanez lesz a sorsa a Frankfurtban szintén kiállított Nitro tanulmánynak is. Az amerikai szemmel nézve középméretű SUV szalonváltozatába egy 3,7 literes V6-os blokkot pakoltak, amelynek maximális teljesítménye így hirtelen szerénynek tűnő 210 LE. Mondjuk, nem is száguldozásra teremtették, maximális sebessége mindössze 175 km/h. 


A Caliberbe és a Nitróba várhatóan egy kétliteres dízelt szerelnek majd, 136 LE-vel és 310 Nm-es nyomatékkal. Továbbá fokozatmentes, kézi üzemmódban is használható hatsebességes CVT automata váltót.