Új Clio Sport Frankfurtban

A középmotoros és a kétliteres sport Clio gyártásának leállításával sem marad utód nélkül a "vagány" vonal, hiszen a harmadik generáció felturbózott változata bemutatkozik a szeptemberi Frankfurti Autószalonon.

A Clio Renaultsport egyelőre csak tanulmányként létezik, igaz, az új (sima) generáció első példányai is csak valamikor október környékén érkeznek a kereskedésekbe.

Bár újabb középmotoros változatról egyelőre nincs hír, a kétliteres, 16 szelepes Clio Sport valószínűleg méltó utódra talál a most bemutatott koncepcióban.

Az autó egyik különlegessége a hátsó diffúzor, amelyet szériaautókon eddig nem alkalmaztak. Az autó orrára nagy, krómozott hűtőrács, alá pedig hétküllős, 18 colos alufelnik kerültek.

A kissé kiszélesített első kerékjáratok mögé légbeömlő került, és a ködlámpákat, valamint a hűtőrács is szolid krómkeretet kapott.

A Renault még nem közölte, hogy egészen pontosan milyen teljesítményű motor kerül az új sport Clióba, várhatóan az előd kétliteresét fogják valamennyire áthangolni. Az elsőkerék-meghajtású autó hatfokozatú váltót kap majd, és a beltér kidolgozása valószínűleg némileg visszafogottabb lesz, mint amit a tanulmányban felvonultattak.

forrás: Renault forrás: Renault

A koncepcióba négy kagylóülést álmodtak a tervezők, és a karosszéria krómozott elemeivel a műszerfal matt alumínium borítása teremt összhangot.

forrás: Renault

A sport Clio forgalmazását legkorábban 2006 első félévében kezdi majd meg a Renault.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK