A nyári szünet után hétvégén Mogyoródon folytatódik a gyorsasági ob. Komoly a mezőny, nagy meccsek várhatóak, az autóversenyeken túl pedig számos egyéb remek program is várja a tisztelt publikumot.

Hétvégi időterv

Hajrájához érkezett az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság. Már csak négy hungaroringi futamon osztogatnak pontokat a sorozatban, és figyelembe véve az egyes kategóriák bajnokságának jelenlegi állását, izgalmas versenyekre és hatalmas csatákra számíthatunk az idei szezon utolsó előtti versenyhétvégéjén.

A Material Center Kupa nem csak az országos bajnokság része, a Zóna Trófeáért is folynak a küzdelmek, színre lépnek az Osztrák Túrakocsi Kupa résztvevői is, így nem meglepő, ha népes társaság gyűlik össze a Hungaroringen. Az előzetes nevezések alapján 163 versenyzőt, továbbá a 60-70 fős Histo Cup Austria mezőnyét várják a hétvégén.

Hogy is áll a bajnokság négy futammal a vége előtt? A két márkakupában páros csaták alakultak ki: a Shell V-Power Racing Clio Kupában elsősorban a kétszeres bajnok Wéber Gábor és a jelenleg hét ponttal vezető trónkövetelő, Makai György összecsapása tartja izgalomban az érdeklődőket; a Mobil 1 Opel Astra Classic Kupában szintén harcban van még végső győzelemért a címvédő Farkas László, bár neki ugye köztudomásúan nem a Hungaroring a kedvenc pályája, legnagyobb ellenfele a Parádon súlyos balesetet szenvedett bajnoki éllovas, Bíró Géza, aki dacolva az orvosokkal harcba száll, hogy megőrizze 18 pontos előnyét.

Az N csoport bajnoki címére Hernádi László és Németh 16V Péter pályázik, ha megnézzük a szezon eleji hungaroringi futamokon nyújtott teljesítményüket, közel azonos eséllyel. Persze Hernádi 13,5 pontos előnye sokat jelenthet a végelszámolásnál. Az A csoportban csaknem eldőlt a küzdelem, hiszen a címvédő Kavecz István tetemes, 35 pontos előnnyel vezet, ha ehhez még hozzátesszük, hogy az év elején négy futamból hármat megnyert a ringen, szinte elképzelhetetlen, hogy bárki is utolérje.

Nem ilyen egyértelmű, sőt, kifejezetten izgalmasan alakul a H/F csoport küzdelme. Pólya Miklós két parádés parádi győzelmével két pontra felzárkózott Bódis Kálmán mögé. Bár mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Porschénak azért lényegesen nagyobb az esélye a hungaroringi pályán, amit az is bizonyít, hogy az idény első négy pályafutamát egyaránt Bódis nyerte.

A Formaautók versenyében egyre valószínűbb, hogy trónfosztás lesz. S bár matematikailag még könnyedén megvédheti címét Chanoch Nissany, nehéz elképzelni, hogy az eddig remeklő és minden futamon minimum a dobogón végző Pödör Balázs kiengedné a kezéből a nagy lehetőséget. A Wankel csoportban, a Mazdások között még minden lehetséges. Hárman indultak el eddig a bajnokság minden futamán, Assenbrenner, Kesjár és Hegyes között gyakorlatilag minimális a pontkülönbség, egy-egy győzelemmel könnyen fordulhat a sorrend.