A Frankfurti Autószalonon a Seat bemutatja az Altea FR-változatát. Az újdonságot egyelőre tanulmányként kezelik, motorházteteje alá egy 170 lóerős dízel erőforrást rejtettek.

A kétliteres turbódízel a következő Golf GT TDI-ből származik, hatsebességes kézi váltóval kombinálva a szériaváltozatba is ezt szerelik majd. A százas sprintet 8,6 másodperc alatt tudja le az FR, a vége 208 km/h.

Az új Alteát könnyű megkülönböztetni hagyományos társaitól, hiszen 18"-os alufelnik virítanak rajta, 225/40-es gumikkal. Kapott bi-xenon-fényszórókat, valamint dupla kipufogót, a csövek egyenként 70 milliméter átmérőjűek. Belül háromküllős sportkormány, FR-logós bőrülések és sportos váltómarkolat gondoskodnak a hagyományostól eltérő megjelenésről.


A Seat Frankfurtra bővíti még az Ibiza, a Cordoba és az Alhambra motorpalettáját is, utóbbihoz ezentúl rendelhető a 130 lovas 1,9-es, és a 140 LE-s 2,0 TDI is. A másik két modell esetében egy 70 és 80 LE-s 1,4-es TDI váltja fel a régi 1,9 SDI-t (64 LE), valamint a 75 LE-s 1,4 TDI-t.