Az R osztályt is átszabta az AMG

Az AMG újabb nagyteljesítményű Mercedesszel készül a Frankfurti Autószalonra, most az R osztályból épített különleges autót.

A Mercedes nagyméretű túraautóját álmodta újra az AMG, mégpedig annyira, hogy az alaposan átépített R osztály a tuningcég saját fejlesztésű, 6,3 literes, V8-as erőforrását kapta meg. Az autó teljesítménye 510 lóerő, nyomatéka pedig 630 Nm, és a tervezők szerint a teljesítmény és a kényelem különleges keverékét kínálja a benne helyet foglaló, hat utas részére.

Az R 63 AMG körülbelül öt másodperc alatt gyorsul százra, végsebességét pedig 250 km/órában limitálták. Az AMG Speedshift automata váltóval, vagy a kormányra szerelt, Direct Select váltókarokkal készülő Vision állandó négykerék-meghajtást kapott, elektronikus nyomatékelosztóval. Az Airmatic adaptív lengéscsillapítók beállításait egyetlen gombnyomással, a vezetőülésből lehet szabályozni.

Az ötküllős, 21 colos, titán színű felnikre 265/40-es gumik kerültek. A dupla xenonlámpák mellett a Vision egyedi orr- illetve farrészt kapott, amelynek része a két dupla kipufogó is.

Az autó belterét hasonló igényességgel alakították ki. A kétszínű nappa bőr belső mellett, az első két ülést az AMG saját sportüléseire cserélte, hasonlóan a kormányhoz és a váltókarokhoz, valamint a műszerekhez. A színösszeállításban a matt titán és a szürke szín dominál.

A beépített DVD-lejátszónak, valamint az első két üléssor fejtámláiba integrált 7"-os TFT monitornak köszönhetően a három sorban helyet foglaló utasok egyenként választhatják ki, milyen programot szeretnének nézni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK