Ráncfelvarrt Audi A4 Cabrio Frankfurtban

A Frankfurti Autószalonon az Audi bemutatja az A4 Cabrio márkaarculathoz igazított változatát.

Az Audi kívülről nem sokat változtatott az A4 Cabrión: a limuzinhoz hasonlóan rányomta a Single Frame hűtőrácsot, kicserélte az első fényszórókat, s megváltoztatta a hátsó lámpák formáját. Belül a bőr kormánykeréken immár ott virít a Single Frame-motívum, amúgy elszórtak néhány aludíszítést is.


Fontosabb újítás, hogy az A4 Cabrio három új motorral rendelhető: ezek a 2.0 T FSI (200 LE), egy 3,2 literes V6-FSI 255 lóerővel, amely a régi háromliterest váltja. A 2,5 literes turbódízelt háromliteres V6-osra cserélik, amelynek maximális teljesítménye 233 lóerő. Az alapváltozatot továbbra is a 163 LE-s, 1,8-as turbómotorral szerelik.


Az új A4 Cabrio rendelhető öt- vagy hatsebességes kézi váltóval, fokozatmentes Multitronic automatával és hatsebességes tiptronickal is. Előbbi az első, míg utóbbi az összkerekes modellekhez jár.


Egy ráncfelvarrásnál megszokott, hogy tökéletesítik a futóművet, a kormányzást ésatöbbit, erről az Audi sem feledkezett el. A futómű esetében az egész geometriát módosították, elöl az A6-ost, hátul az S4-est koppintották. A régi A4 Cabriót a Frankfurti Autószalonig gyártják, szeptember közepétől már az újra vesznek fel rendeléseket a kereskedések. Az 1,8-as alapmodell ára 33 900 euró, az első elkészült darabokat januárban lehet átvenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK