Vadonatúj sportmotorok a Yamahától

2005.09.07. 14:16

A teljesen átszabott R6 mellett finoman javítottak az R1-en is, amelyből mindjárt két limitált sorozatot is piacra dobnak 2006-ban. Az egyik egy múltidéző sárga-fekete-fehér fényezés - hasonló, mint az R6 esetében - amellyel az ötvenéves múltat és a gyár sportsikereit akarja megünnepelni a Yamaha. A speciális fényezéshez az idősebbik Kenny Roberts ötszázas GP motorja adata az ihletet, amellyel számos trófeát begyűjtöttek annak idején.

A másik különleges széria SP néven kerül majd a szalonokba, és annyit érdemes tudni róla, hogy méregdrága Öhlins futóművet és pillekönnyű Marchesini felniket pakoltak alá. A kizárólag sötétszürke fényezésben készülő SP sorozat további érdekessége az aranyszínű kipufogódob és a csúszókuplung, amit elsősorban a pályanapokra kilátogatók fognak igazán értékelni.

Az alapgépet egyébként csak nagyon finoman dolgozták át: új a hátsó lengővilla, amely 2 centivel hosszabb az elődjénél, de a vázon is módosítottak néhány helyen. A motorban is csak apróbb módosításokat hajtottak végre (módosított szelepek és hengerfej), aminek eredményeként mintegy 3 lóerővel nőtt a teljesítmény (175 lóerőre).

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK