Már itthon is kapható az új Nissan Micra

2005.09.13. 11:19
A 2003-ban sikeresen bevezetett, és azóta is szép eladási számokat produkáló Nissan Micra most először esett át kisebb-nagyobb módosításokon. Az úgynevezett Micra M/C nemcsak küllemében és belső dizájnjában, hanem felszereltségében és motorválasztékában is megújult.

Az új Micra külsejét tekintve csak kisebb módosításokon ment keresztül, amit gyakorlott szemek könnyen felfedezhetnek. A módosított első és hátsó lökhárítók gömbölydedebb formájúak lettek, míg az első hűtőrács agresszívebb formát kapott. A Tekna illetve a 160SR változatokhoz egy új, sokkal sportosabb első ködfényszóró választható.

Kimondottan városi kisautóról lévén szó, a módosítások során a Nissan nagy hangsúlyt fektetett a városi közlekedés során felmerülő kellemetlenségek kiküszöbölésére. Ennek érdekében az új Micra mind az első, mind a hátsó lökhárítóira, mind az ajtajaira védőcsíkokat kapott. Felszereltségi szinttől függően ez vagy fekete, vagy színre fújt változatban választható. Szintén újdonság a színre fújt sportos tetőspoiler is, ami csak a Tekna és a 160SR változatoknál szériafelszereltség.

A külső és belső színválasztékon kívül a műszerfal is megújult. Az olcsóbb változatoknál a fekete számlapon ezüstszínű számok, míg a Tekna és a 160SR változatoknál fehér hátlap és fekete számok láthatóak. Az Acenta felszereltségi szinttől minden új Micrában megtalálható a kormánykerékről irányítható műszerfalba integrált fedélzeti számítógép. A felfrissített modell új első üléseket is kapott, amelyek jobban megtámasztják a vezető és utasa hátát, és így lényegesen kényelmesebbé teszik a hosszú távú utazást.


A kisautó szegmensben unikumnak számító automata világítás kapcsoló is rendelhető már a Micra bizonyos felszereltségi szintjeihez, ami lényegesen kényelmesebbé teszi az autó használatát. Szintén újdonságnak számít a kikapcsolható utasoldali légzsák, ami igencsak megkönnyíti, és biztonságosabbá teszi a szülők számára kisbabák szállítását az első ülésen. Nem elhanyagolható, hogy a hátsó ablaktörlő lapát is nagyobb lett, ami esős, havas időben elősegíti a jobb kilátást és így a biztonságosabb vezetést.

A megújult Micra friss erőforrásokat is kapott. Elsőként az új 181 kW-os (110 LE) 1,6 literes, négyhengeres, 16 szelepes dupla vezérműtengelyes motort kell megemlíteni. Az új 1,6 literes motor segítségével a 160SR 183 km/h végsebességet érhet el és 0-100 km/h-ra 9,8 másodperc alatt gyorsul. Az eddigi 82 LE-s 1,5 dCi motor mellett mostantól már megrendelhető az új 65 LE-s 1.5 dCi erőforrás az alacsonyabb felszereltségű modellekhez.

Az alap-Micrát 65 LE-s, 1,2-es motorral 2,34 millió forintért árulják háromajtós, 2,54-ért ötajtós kivitelben. A 65 lovas 1,5 dCi-vel szerelt Micra 2,79, illetve 2,91 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK