Bemutatták az új generációs Ford Galaxy-t

2005.09.15. 8:01

A következő generációs Galaxy kulcsfontosságú pozíciót tölt be a Ford jövő évi kínálatában, az autót Európában tervezték az itteni piacra.

A hétszemélyes egyterű a gyár kínálatában elsőként teljes mértékben Európában született. Kifejezetten az öreg kontinens igényeinek megfelelően tervezték, és a Ford belgiumi gyárában, Genkben szerelik össze.

A Galaxy nem egyedül trónol majd a Ford európai kínálatának csúcsán, mert csatlakozik hozzá a megújult Mondeo, és a hamarosan sorozatgyártású (már jóváhagyták) modellé érő Ford SAV koncepció is, amelyet 2005 tavaszán, Genfben mutattak be.

Az esztétikailag teljesen megújult Galaxy olyan, a márkára nézve új megoldásokat is felvonultat, mint például a fixen beépített üvegtető, és az azok fölé szerelt, légterelőként is funkcionáló csomagtartó sínek

Ezek a gyár ígérete szerint többek között segítik majd tisztán tartani a hátsó szélvédőt, amely az egyterűek esetében fokozott szennyeződésnek van kitéve.

Műszakilag a bemutató modell megkapta a Ford új fejlesztésű, vezető és az autó közötti kommunikációt szolgáló felületét (Human Machine Interface).

A középkonzolon, a kijelző alatt helyet foglaló szerkezet megkönnyíti az autó testre szabását, illetve könnyű navigációt tesz lehetővé a fedélzeti számítógép menüjében - ígérik a Galaxy tervezői.

A teljes modell-, illetve motorválasztékot a gyár a sorozatgyártást megelőző nemzetközi bemutató előtt, vagyis valamikor a 2006-os esztendő első felében teszi közzé. A Galaxy frankfurti bemutatója meglepetésszerű volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK