A Mercedes bővíti az S osztály motorpalettáját, s 2006-tól összkerekes változatban is forgalmazza az elitlimuzint. Jövőre jön az új CL kupé.

Németországban ezen a héten kezdődik az új S osztály értékesítése, a Mercedes ennek apropóján ismertette a motorpalettára vonatkozó változtatásokat: még 2006 első negyedében érkezik az S 320 CDI 235 lóerővel, valamint az S 600 12 hengerrel és 517 lóval. Áprilisban debütál az első AMG-változat, szintén V12-es blokkal.


Egy évet kell várni az S osztály összkerekes, 4Matic hajtáslánccal szerelt darabjaira, az S 320 CDI, illetve az S 500 lesz választható négykerékhajtással. Ugyanígy 2006 szeptemberére várható az E osztályban bemutatott, négyliteres, V8-as dízel (314 LE) "átvétele".

"Mint mindig, egy évvel az S osztály után bemutatjuk az új CL kupét is" - ígérte Hans-Dieter Multhaupt, az S osztály fejlesztési igazgatója. Szállingóztak kósza hírek egy esetleges kabrió változatról is, Multhaupt szerint azonban "a nyitott tetős CL-re nem lenne megfelelő kereslet".