Markko Märtin (Peugeot) a vb-szezon hátralévő részében már nem áll rajthoz. Walesi balesetük után az észt pilóta még nem tudta feldolgozni barátja és navigátora, Michael Park halálát. Helyettese Korzikán és a Katalán ralin a francia aszfaltmenő Nicolas Bernardi lesz.

Amire számítani lehetett, már hivatalos: Märtin, illetve a Peugeot Sport bejelentette, hogy az észt menő a Japán ralihoz hasonlóan kihagyja a korzikai, a katalán és a záró ausztráliai vb-futamot is. Walesben történt ugye a tragikus baleset, amelyben életét vesztette navigátora, a brit Michael Park.

Ralibarát? Itt rokonlelkekre talál, talán.

A soros aszfaltos ralikon a francia Nicolas Bernardi vezet még gyári 307-es WRC-t a következő szezonban már Ford-pilóta, kétszeres világbajnok (2000, 02) finn Marcus Grönholmon kívül. Bernardi az elmúlt két esztendőben Renault Clióval bravúrkodott a JWRC-ben (két ezüst), idén pedig egy Peugeot 206 WRC-vel nyerésre áll a francia bajnokságban.

Forrás: EPA

Képek a legutóbbi Japán raliról

A japán murván a svéd Daniel Carlsson ugrott be Märtin helyett, hogy Ausztráliában is kap-e, ő kap-e lehetőséget, még nem tudni.