A kémfotók a Suzuki (és a Fiat) legújabb modelljét, a kompakt, négykerék-meghajtású SX4 modellt ábrázolják.

Az álcázott autót a forró körülmények között végzett teszten kapták lencsevégre. Az új modellt egyelőre az SX4 munkanévvel illetik, de nem kizárt, hogy ez marad a Suzuki legújabb kompaktjának végleges neve.

Az új modellt a Swift padlólemezére építi a Suzuki, és a városi kisautó, valamint a nemrég bemutatkozott új Vitara közé pozícionálják, leváltva a jelenleg forgalmazott Lianát.

Önnek mi a véleménye a japán autókról?

A motorválaszték minden bizonnyal az 1,5 literes, 99 lóerős és az 1,6 literes, 107 lóerős benzinesből fog állni, és elképzelhető, hogy az új modell megkapja a Fiat 1,9-es, 120 lóerős JTD turbódízel erőforrását.

A Suzuki a Fiat részére is épít egy kissé átalakított változatot az SX4-ből, és mindkét autót valószínűleg Magyarországon gyártják majd, az esztergomi üzemben. Az új modelleket Giugiaro tervezte, ám a Fiat kissé agresszívebb vonalvezetést kért saját modelljének.

A közös Fiat-Suzuki autót a novemberi bolognai kiállításon mutatják be, a végleges, sorozatgyártásra szánt változatokkal pedig Genfben rukkolnak elő, 2006 tavaszán.