Új helyen a Wallis Motor Pest

Új helyre költözött az ország egyik legrégebbi BMW és MINI kereskedése. A Wallis Motor Pest ezentúl a Váci út 175. szám alatt várja ügyfeleit - a szalon nagyobb, modernebb és komfortosabb az előzőnél.

A több mint 1150 m2-es BMW és MINI szalonban az ügyfelek kényelme és maximális kiszolgálhatósága a fő szempont, ezt segíti a hatalmas őrzött ügyfélparkoló, valamint a megújult és kibővült szerviz is, amely az új épületben több mint 1100 m2-es területen működik.

A szalon nagy alapterületének köszönhetően a nagyobb számban kiállítható BMW és MINI személygépkocsik jobban elkülönülnek egymástól, a több mint 200 m2-es motorkerékpár szalon, illetve az 500 m2-es autóátadó pedig külön emeleten található. A kellemes környezetben összesen tizenegy értékesítő áll az ügyfelek rendelkezésére, míg a galérián hangulatos kávézó is lesz.

"A Wallis Motor Pest munkatársai és jómagam a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy a BMW és MINI vásárlókat a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. Arra törekszünk, hogy a megújult környezetben ügyfeleink igényeinek pontosan és szakszerűen feleljünk meg, és mindehhez kellemes légkört biztosítsunk. A raktárterület megnövekedésével a szervizszolgáltatások is felgyorsulnak" - mondta el Antal Péter, a Wallis Motor Pest ügyvezető igazgatója.

A Wallis Motor Pest története 1994-ig nyúlik vissza, amikor importőri kereskedésként elkezdte a BMW személyautók forgalmazását Magyarországon. Az elmúlt 11 év során a márkakereskedés eladásait tekintve végig az élen járt, és folyamatosan nőtte ki az eredeti épületét.

A Wallis Motor Pest 2001-ben vált önálló márkakereskedést működtető jogi személlyé, amikor az importőri és a kiskereskedelmi funkciók kettéváltak. A Wallis Motor Pest 2004. év végéig több, mint 2000 db BMW-t, és 136 db MINI-t értékesített az új autók közül, és ebben az évben várhatóan 50%-kal növeli eladásait.

Tilo von Harling, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a BMW csoport magyarországi leányvállalata hosszú távú stratégiájának fontos eleme a márkakereskedői hálózat fejlesztése és az eladási és eladás utáni szolgáltatások minőségének javítása. "A Wallis Motor Pest új épületbe költözése is ennek a folyamatnak része. Ez azonban csak az első lépés a márkakereskedői hálózat bővítésében, amelyet a közeljövőben újabb fejlesztések követnek" - tette hozzá Tilo von Harling.

A BMW Magyarország tervei szerint a jövő évben újabb márkakereskedésekkel növeli a hálózatát. A vidéki márkakereskedések közül az új, békéscsabai márkakereskedést várhatóan 2006 első negyedévében adják át. Kaposváron és Szombathelyen is új márkakereskedések nyitását tervezi a vállalat, a békéscsabaihoz hasonlóan zöldmezős beruházások keretein belül.

"A hazai kereskedői hálózat fejlesztésében irányadó a BMW csoport nemzetközi know-how-ja és tapasztalata, kiemelten az IT rendszerek, az optimális árstratégia és árharmonizáció területén, valamint a szakszerű tanácsadók külső és belső fejlesztési folyamatokba való bevonásában" - ismertette a fejlesztések hátterét Tilo von Harling.

A bajor autógyár ezen felül fontosnak tartja a folyamatos kapcsolattartást értékesítőivel, ezért rendszeresen szervez számukra szakmai, valamint műszaki tréningeket. A képzéseket a BMW Magyarország erre a célra kialakított, az anyavállalat szakértőinek bevonásával épített tréningközpontjában tartják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK