Az [origo] autó FÉSZ-gyűjteménye. Mindent bele.

Bírság helyett ajándékot kapott egy gyorshajtó pár a rendőrségtől Németországban, miután kiderült, hogy szülés miatt hajtottak autójukkal gyorsabban a megengedettnél.

Egy angol autótulajdonosok körében végzett felmérésből az derül ki, hogy a gépkocsik nemet váltanak az évek múlásával.

Csak pár száz méterre sikerült elmenekülnie Bukarestben két rablónak a tett helyszínéről, mert szinte teljesen üres benzintartállyal kezdett a duó akcióba.

Egy ausztrál férfi a világ "leggyorshajtóbb" halottja: már legalább százszor hibáztatták sebességtúllépésért, amióta elhunyt.

Az angliai Crowley kisváros autósai egy meglehetősen trágár kifejezést olvashattak le a helyi parkolóház kijelzőjéről, amelyet egy szemtelen hacker tört fel.

Bár Szaúd-Arábiában a nők eleve el vannak tiltva az autóvezetéstől, ez nem gátolt meg egy rendőrt abban, hogy jogosítványhiány miatt megbüntessen egy hölgyet.

Maratoni karosszériacsókoló-versenyt kezdtek Chilében autórajongók egy új Renault Clióért.

Szélvédő nélkül tett meg egy négyezer kilométeres utat egy gépkocsivezető Oroszországtól Németországig.

Ötszáz kilométeren át akart tolatni autójával egy férfi Ausztráliában.

Kitartásáért egy autót kapott ajándékba az orosz élvonalbeli Zenit labdarúgócsapatától az a három szurkoló, aki 15 ezer kilométert utazott, csak hogy láthassa kedvencei bajnoki mérkőzését.

"Utótilosban" parkolt egy férfi Manchesterben: amikor leállította autóját még nem volt az út burkolatán tilosat jelző sávfelfestés, amikor viszont visszatért, már igen. Az autó alatt is.

A hároméves Jack Neal mintegy 17 ezer dollár, vagyis körülbelül 3,6 millió forintért vett meg online aukción egy rózsaszínű Nissan Figarót.

Gyorshajtási rekordot állított fel egy német autós - tolatva.

Mostantól törvényesen is olvashatnak újságot a svájci közlekedési dugókban vesztegelő autósok, a laptop használata azonban továbbra is szabálytalan.

A kutyáját tanítgatta autót vezetni egy nő Kínában - sikertelenül.

Hét hónap után jutott újra autójához egy feledékeny brit nyugdíjas.

Egy jakartai utas immár nyolc hete vár csomagjára, amely az indonéz főváros helyett Libanonba repült, és a háború miatt azóta sem tért onnan vissza.

Taxizó álhullákkal reklámoznak Moszkvában, Szentpéterváron és más orosz nagyvárosokban egy hamarosan adásba kerülő tévésorozatot.

Egy hétre vállalta, de hat év alatt sem javította meg egy szerviz Argentínában egy nyugdíjas autóját.

Átszámítva mintegy 30 ezer forintnyi összegre büntettek meg egy autóst Nagy-Britanniában, mert kihamuzott a kocsijából.

Lopott jogosítvánnyal próbálta igazolni magát egy fiatalkorú az Egyesült Államokban. A dolog szépséghibája, hogy valamikori tulajdonosa orra elé tartotta az okmányt.

Másfél méternyi ittas gurulásért 650 ezer forintnyi bírságot és még felfüggesztett börtönt is kapott büntetésül egy férfi.

Rózsaszínű taxikat helyeznek üzembe kizárólag nőknek Dubajban.

A lótól kezdve a kutyán át a helikopterig, mindent lehet immár bérelni a rendőrségtől Szerbiában, még rendőrt is.

Egy holland férfi húsz éve kizárólag autóstoppal utazik munkahelyére.

Tréfából autók elé ugrálókat vett őrizetbe a rendőrség Spanyolországban.

A béna tolvaj egy parkoló gépkocsi és egy rendőrautó között próbált elmenni, utóbbit meghúzta a lopott járgánnyal.

Egy holland autós a legolcsóbb legális módját választotta annak, hogyan jusson hozzá egy Ferrarihoz.

Péró ezúttal azt fejti ki, hogy miként kell viselkedni a forgalomban a motorosokkal.

Negyvennyolc alkalommal tiltottak el a vezetéstől egy "autómániás" angliai kidobóembert, de mivel mindennek van határa, negyvenkilencedik lebukásakor végül öthónapos börtönbüntetésre ítélték a brit hatóságok.

Figyelmetlenségében nagypapástul lopott el egy autót Lengyelországban egy tolvaj.

12 tonnás, páncélozott csapatszállító harci járművel ment fagylaltozni a gyerekeivel egy férfi Csehországban.

Megdöntötte a közlekedési szabálytalankodás eddigi olasz rekordját egy torinói fiatalember, aki a rendőrség bejelentése szerint alig 15 perc alatt 144 pontot vesztett vezetői engedélyének pontjaiból

Ittas vezetés kategóriában országos véralkoholszint-rekordot döntött Litvániában egy férfi, Németországban a kacsázva vezetésben szerzett maradandó élményt embertársainak egy több mint spicces nő.

Hencegésből feltette az internetre ámokfutásának videofelvételét, és ezért bukott le egy horvát motoros, aki óránként több mint 200 kilométeres sebességgel száguldozott lakott területen belül.

Ismét egy Ferrari, mégpedig egy 360 Modena lett az örökkévalóságé, miután két brit fiatal úgy gondolta, kocsikázik egyet a frissen lopott kocsival.

Egy 32 éves ausztrált alaposan meginspirálták a James Bond-filmekben száguldozó szuperautók, így készített egy átépítő készletet Mazda MX-5-öséhez.

Gépkocsiját kívánja elárvereztetni egy dúsabb keblekre áhítozó ifjú brit hölgy.

Gyászmenetet bírságolt meg sebességtúllépésért a rendőrség Írországban.

Magatehetetlen részegségében majdnem felrobbant saját autójában egy férfi az Egyesült Államokban.

Őrizetbe vettek a rendőrök egy autóst, aki azt állította, azért száguldozott Anglia egyik autóútján, mert beragadt a gázpedálja.

Társkeresési szándékkal szeretné elárverezni Ferrariját egy Németországban élő hölgy.

Kutya vetett véget az autós üldözésnek Utah amerikai szövetségi államban, mert megelégelve a sok hánykolódást a gidres-gödrös úton, beleharapott gazdájának az arcába.

Ferrarit kötött, horgolt és hímzett egy brit nő diplomamunkájaként Nagy-Britanniában.

Nem megy a világ legdrágább autója, még egy kilométert sem tud megtenni anélkül, hogy le ne robbanna.

Úszó Ferrari Velencében.

Fájdalmas fuvarja volt egy finn taxisofőrnek Turkuban két, alkoholtól tüzes "menyecskével".

Vannak kis zászlók, meg nagy zászlók, pontosan 400 autóból.

Az autószárításnak sokféle módja van: lehet például száguldani 108-cal, mint tette azt egy illető Amszterdamban.

Autóház a tetőn.

Kezet fogott egy autó, méghozzá egy rendőrét, és öt métert vonszolta.

Golyókkal marasztalt egy "benzinkötőt" a kutas az Egyesült Államokban: a szökni próbáló autójának két gumiját is kilőtte.

Még rutinos autótolvajoknak is érdemes meggyőződniük arról, hogy el tudnak-e hajtani a zsákmánnyal. Mert például előfordulhat, hogy nincs benne motor.

Kígyót is kapott kölcsönzött autójába egy férfi az Egyesült Államokban, pedig nem kérte.

Pénzeső okozott közlekedési káoszt egy olaszországi autópályán: a szokatlan "természeti jelenség" egy pórul járt motoros kinyílt hátizsákja miatt következett be.

Több karambolt is megúsztak egyszerre azok a kisgyerekek, akiket tízéves barátnőjük vitt kocsikázni az Egyesült Államokban.

Szinte minden rosszat kimerített autóvezetésből egy nő Németországban.

Újrahasznosítja a keresztelés során használt vizet egy Manchester melletti baptista gyülekezet: autókat mos vele.

Háromszor okozott balesetet két órán belül egy mopedes Németországban

"Autógrammtolvajokat" csípett el a rendőrség Németországban, egy bandát, amely aprólékos gonddal, alkatrészenként lopott Mercedes és BMW autókat egyenesen a gyárakból, amelyekben tagjai dolgoztak.

Összes pénzét (33 penny) feláldozta volna egy kisfiú, hogy autót vegyen apukájának.

Benzinért barátnőt.

A világ eddigi "legétvágytalanabb" autóját fejlesztette ki egy brit feltaláló: a kocsi mindössze 3 centiliter benzint "eszik" százon, azaz egy liternyivel 2861 kilométert képes megtenni.

35 éven át vezetett kiválóan jogosítvány nélkül egy portugál férfi, mígnem a minap - életében először - megállította rutinellenőrzés végett a rendőrség.

Legkevesebb óránként 215 kilométeres sebességgel száguldott vasárnap este egy 47 éves magyar férfi Ausztriában a nyugati autópályán Thalgaunál (Flachgau).

Volt egy nagy fala meg egy Lambója. Mit tehetett volna?

Gyalogosan hajszolt autót egy rendőr Hollandiában - és utolérte.

Fizetés nélkül hajtott el egy benzinkúttól a svéd király.

35 évvel ezelőtt ellopott motorkerékpárra leltek a rendőrök, és hamarosan visszaviszik eredeti tulajdonosához.

Ellopta tanító nénije autóját és hazahajtott vele az iskolából egy 8 éves fiúcska az Egyesült Államokban.

A közlekedési szabálytalankodás minden rekodját megdöntötte egy húszéves olasz fiatalember.

Tizenegy rendőr járőrözött két hónapon keresztül a spanyolországi Valladolid utcáin fürdősapkával a bukósisak alatt.

Ramon Prats spanyol cukrász a Renault Forma-1-es csapat világbajnok versenyzőjét, Fernando Alonsót formálta meg csokoládéból, ráadásul életnagyságban.

Isten nem kapott jogosítványt: elutasította a bíróság annak a férfinak a kérelmét, aki Isten néven szeretett volna vezetői engedélyt kapni.

Péró nem kíméli a gyalogosokat, egy kis útmutató zebrán közlekedéshez.

Több mint 21 kiló marihuána került elő egy baleset következtében egy francia autós öreg - nyolc éve vásárolt - kocsijából

Egy részeg nem részeg egy autóban. Három annál inkább.

Egy amerikai életnagyságú bábut készített, csak hogy használhassa az utast is szállítók számára fenntartott forgalmi sávokat. Aztán kaszált vele.

Már a próbaúton totálkárossá törte még ki sem fizetett Ferrariját egy férfi Németországban, mert imponálni akart egy nőnek.

Egy meglehetősen kicsi és hálós szerkezetű fémgolyóban motorozni már önmagában is eszetlenség, ám ha mindezt három krosszmotoros teszi egyszerre, az már súrolja az őrület határát.

Anyaszült meztelen, hetvenéves nénit csíptek el, amint egy autóban, menet közben szeretkezni próbált a vezetővel Olaszországban.

Önkarambolozott egy kukáskocsi sofőrje az Egyesült Államokban: véletlenül belehajtott a saját személyautójába, utána pedig kártérítést követelt munkáltatójától, a várostól, elvégre a kukás kocsi volt a hibás.

Egy huszonöt centiméter mély kátyú fotója nyerte a Gazeta Wyborcza című lengyel lap által meghirdetett kátyúfényképversenyt.

Nem csupán német építészeknek jutott eszébe az erkélyen való parkolás ötlete, egy olvasónktól kapott levélből kiderült, hogy mások már meg is valósították azt.

Mint Ausztráliában kiderült, 40 kilométert is lehet tolatni a csúcsforgalomban. Jogsi és forgalmi nélkül.

Állítólag sokan parkolnának saját erkélyükön. Miért is ne?

A brit fiatalember 200-zal száguldozott megbokrosodott BMW-jével, nem szándékosan.

Közel százezer forintnak megfelelő összegre büntetett a rendőrség egy nőt Walesben, mert szemceruzával kihúzta a szemét.

Ron Patrick, ha átlagosnak nem is nevezhető, de teljesen normális fickó. Egyszerűen csak épített egy sugárhajtású Volkswagen Bogarat.

Ágyúgolyó-futam, subarus rendőri felvezetés Firenzében. Akcióban a Team Polizei.

Hogy megússza parkolási bírsága kifizetését, halottnak hazudta magát egy nő az Egyesült Államokban.

Az új James Bondról kiderült, hogy alig tud vezetni, áll bál és a forgatás.

Péró az autópályán is tudja, mi a dörgés.

Ezt a finom figyelmeztetést az [origo] autós rovata kapta. Olyan gyönyörűséggel olvastuk, hogy elolvadtunk bele, mint a február végi hó a tizenhat fokban.

A brit autósok csaknem fele beszélget kocsijával, bátorítja egy hosszabb út előtt, és megdicséri megérkezéskor - fedte fel egy felmérés.

Még mindig nem tudunk vezetni. Isuzu Gemini reklámok a 80-as évek elejéről.

Van, aki tudja, hogy kell felhajtani egy autópályára, s van, akinek ez nem megy. Németországban tíz autó kellett egy 82 éves bácsi megállításához.

Autóverseny-szagú gyertyákkal rukkolt elő egy amerikai cég. Ha a gumiszag túl trendi, akkor itt egy hungarikum-gyanús termék, a Wunderbacon.

Olasz motoros barátaink egy meglehetősen egyszerű, de annál rafináltabb dolgot eszeltek ki a rendszámtábla eltüntetésére.

A traffipaxokat senki sem szereti. Van, aki be is mutat nekik.

Péró az előzés művészetét ecseteli kiskátéja második fejezetében.

Egy nő éjszaka, zárás után meztelenül pózolt egy fényképésznek az új Dodge Challenger tetején a Detroiti Autószalonon.

Állítólag az amerikaiak rettentően elkényelmesedtek. Annyira, hogy még séta közben sem sétálnak.

Horvátországban egy 999 köbcentis Honda Fireblade típusú sportmotort állítottak szolgálatba a gyorshajtók elfogására.

Ivott, de nem eleget ahhoz, hogy megbüntessék. Csak ő azt hitte, csóri japán - a menekülő ember 2.

Nem minősítjük az esetet, mert a BTK megteszi helyettünk. Ön pedig nézze meg a képeket, és szörnyülködjön a téglán álló Suzuki Swifteken.

Péró szeret autózni. Kiskátéjában összegzi, hogyan kell viselkedni az úton. Első fejezet: a világítás használatáról

Ismét az emberi fantázia mozgó mementójával van dolgunk! - Ladából épített pick-up.

Itt látható a nyíregyháziak legújabb szerzeménye, a tűzpiros trabi, vagyis a lángok réme! - Trabi szerkocsi

Fotózzuk le jól, ha előttünk magassarkúban elakadnak a sárban! - Nissan a dzsvuvában

Miért ne lehetne épp egy smartot agyontuningolni? Miért ne lehetne épp Suzuki motorral? - Ímhol a smartuki

A legendás, 120-as farmotoros modellből egy ügyeskezű mester kihozta a maximumot. A trükk nagyon egyszerű, mindössze néhány olajoshordó és némi tömítés kell hozzá. - A Skodaqua

Nagyon unatkozhatott az a fiatalember, aki úgy döntött, hogy kanapét épít autójának motorháztetejére, és ezzel szórakoztatja baráti körét. - részletek itt

Az emberi leleményességnek állított mozgó szobrot egy ázsiai fiatalember, aki a roncstelepről válogatott alkatrészeket motorjához. - Motorkerékpár szemétből

Az alábbi képeken jól megfigyelhetjük azokat a módszerbeli különbségeket amelyek az Ó- és az Újvilág között feszülnek, legalábbis ami az autók rongálását illeti. - A bosszú tárgya az autó

Egy videó, amely az átlagsofőröket szájtátásra készteti. - Nem tudunk vezetni

Fotó arról, mibe is fekteti kevéske pénzét Ecclestone, az F1 (ex)ura. - Szánalmas Bernie

Péniszirigység-szindróma, hülye brit tévések, harcművészet. - Hímvesszőmeghajtású autó

Szép nők a képeken. Ja, hét fok alatt téli gumi! - Pirelli-naptár 2006