Az 1964-es Aston Martin DB5-öt, amely a Goldfinger és a Tűzgolyó című filmekben szerepelt, januárban árverezik el.

A DB5-ös amellett, hogy film- és autótörténeti relikviának számít, rendelkezik néhány utolérhetetlen extrával is. Ilyen például a lámpák alá beépített két darab - lőképtelenné tett - Browning gépfegyver, a felnikre szerelt, az ellenség gumijait kiszakítani hivatott tüskék, és az olajpermetező, amellyel könnyű lerázni az üldőzőket.

Beszélgessen szép autókról az [origo] fórumban!

Az Aston Martinon akad még füstgenerátor, és megtalálható rajta a legendás forgó rendszámtábla is, amellyel egy pillanat alatt átírható az autó rendszáma. Az új tulajdonos a faltörésre is használható hidraulikus lökhárítókat is megkapja az autóval, de a katapultálható vezetőülést azért kicserélték egy gyári darabra.

Veterán autók és motorok fóruma

Szintén ezen az aukción talál majd gazdára Al Capone, a chicagói gengszter részére készített autó is. Az 1928-as évjáratú Cadillacnek golyóálló páncélborítása, megvastagított üvegezése van. Praktikus extra, hogy a hátsó szélvédőt nyithatóra készítették, így félrebillentésével a hátul ülők viszonozni tudják a lövéseket.

A megfelelő álcázás miatt az autót korabeli rendőrségi színekre festették, még szirénát és villogót is kapott. Al Capone nem önként vált meg járművétől, az államkincstár kobozta azt el tőle, állítólag azért, hogy Franklin Roosevelt használja. A Cadillacből 250-500 ezer dollárnyi bevételt remélnek.


Al Capone Cadillac V16

A harmadik autó Hank Williams Jr. country énekes számára, egyedileg díszített, 1964-es Pontiac Bonneville. A kocsit 18 pisztoly, 12 ezüst lópatkó, 17 ezüstből készült lófej és 547 darab ezüst egydolláros érme díszíti. A középkonzolra egy orrszarvúbőrből készített nyerget építettek be és az autótól 100-200 ezer dollár körüli leütési árat várnak felkínálói.