Janika jövőre 307 WRC-re váltana

2005.11.24. 9:07

A hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János a következő idényben váltani szeretne: a jövő esztendőben a jól megszokott Peugeot 206 WRC helyett 307-essel indulna a rali országos bajnokságon.

DuEn-fotók > 2006-os programtervezet

"Természetesen ez még nagyon messze van, hiszen előbb a támogatókat, magyarul a versenyzéshez szükséges anyagi háttért kell biztosítani. Ez pedig nem lesz könnyű. Mindenesetre bízom abban, hogy nem ismétlődik meg a 2004-es fájdalmas történet, amikor éppen emiatt nem tudtam elindulni az ob-n" - mondta ifj. Tóth, aki a Zemplén-ralin, a bajnokság utolsó futamának utolsó gyorsaságiján biztosította be hetedik abszolút bajnoki címét. "Felejthetetlen verseny volt. Pályafutásom egyik legizgalmasabb viadala."

"Nagyon szeretnénk, ha lenne folytatás és külön örülnénk annak, ha ifj. Tóth jövőre a 307-es WRC-vel versenyezne, hiszen ez egyezik a marketingterveinkkel. Eddig is támogattuk a pilótát és azon leszünk, hogy további szponzorokat találjon" - fogalmazott Bálint Zsófia, a Peugeot Magyarország pr-igazgatója, hozzátéve, hogy a francia márka ugyan jövőre már nem indít csapatot a világbajnoki sorozatban, viszont a nemzeti bajnokságokat továbbra is támogatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK