Lehullt a lepel a Suzuki szabadidőautójáról

2005.11.28. 13:07

Napvilágot láttak az első gyári képek a Suzuki új szabadidőautójáról, amely SX4 néven kerül majd a szalonokba a következő év tavaszán - írja a Newspress autós hírügynökség.

A Fiat után most a Suzuki közölt gyári fotókat a közösen kifejlesztett szabadidőautóról, amelynek hivatalos premierjét a jövő évi Genfi Autószalonon tartják. Az SX4 névre keresztelt kisautó - a márkajelzésen túl - mindössze apróbb részleteiben különbözik a Fiat változatától, ami csak akkor látszik igazán, ha egymás mellett hasonlítjuk össze az autókat.

Fórum:  Kinek milyen gépkocsi tetszik a legjobban?

A jövő tavasszal forgalomba kerülő SX4 két benzines és egy dízelmotorral lesz majd rendelhető: az alapváltozatot egy 1,5-ös, mintegy 100 lóerős benzines jelenti, de az 1,6-os benzines csúcsváltozat sem lesz egy aszfaltszaggató a maga 107 lóerejével. A legizgalmasabbnak a Fiat 1,9-es dízelmotorjával szerelt SX ígérkezik, amely 120 lóerőt és 280 Nm-nyi nyomatékot képes a kerekekhez juttatni.

Az SX4 egyébként két változatban (terep és városi) lesz választható, amelyek mind külsejükben, mind hajtásláncukban különböznek majd. A terepkivitel külseje több szabadidőautós formajegyet kap majd, de a igazi praktikumot a kapcsolható összekerékmeghajtás jelenti majd. Az SX4 sofőrje három variáció közül választhat a terep- és útviszonyok függvényében: kétkerékmeghajtás, automata összkerékmeghajtás, illetve állandó összkerékmeghajtás jelentik az alternatívákat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK