Az alábbi képeken jól megfigyelhetjük azokat a módszerbeli különbségeket amelyek az Ó- és az Újvilág között feszülnek, legalábbis ami az autók rongálását illeti.

A jelek szerint a világ minden pontján népszerű sportnak számít haragosunk autójának megrongálása, amely egyszerű, viszonylag kevés kockázattal jár, ám az üzenet értékén jelentősen ront, hogy az elkövető egy gerinctelen vandál.

Az első sorozaton egy amerikai rendszámú M3-as BMW-t hagytak helyben, ám a tettesek nem érték be az üvegek betörésével, a visszapillantók leszakításával és némi kötelező irkafirkával a fényezésben, hanem - és ez némi rákészülést takar - szép rózsaszín festékkel is eláztatták a belteret. A stílus kifinomult, bátor jellemet takar, a foltok méretét és formáját vizsgálva pedig szerkesztőségünk azt felételezi, hogy egy elfojtott nihil festőművész lakozik a goromba felszín mögött.

A második sorozaton már az európai iskola tűnik fel, nincs festék, nincs karistolás, csak 7 darab csákány áll ki a bolgár rendszámú Audi A8-asból. Ez már jelentős előkészületeket takar, és felveti azt a kérdést, hogy vajon 7 úriember egyszerre vágta-e bele a vasat a gyönyörű alukasztniba, vagy a haragos egymaga ballagott oda a hóna alatt a szerszámokkal, és szép komótosan nekifogott a véleményalkotásának.