A különleges tanulmányok mestere, a Rinspeed újabb érdekességet mutat be a 2006-os Genfi Autószalonon: a Porsche-alapú zaZen átlátszó buboréktetőt kapott.

A Porsche Carrera S alapjára épülő zaZennek csak egyik érdekessége, hogy a karosszériába milliónyi Swarowski-kristályt rejtettek, amelyet "öngyógyító" poliuretán-lakk véd a sérülésektől. Az igazi nagy dobás a vegyipari óriás Bayer, valamint az Esoro segítségével kifejlesztett, teljesen átlátszó, műanyag buboréktető.

A Makrolon nevű polikarbonát (valószínűleg a rétegek közé rejtett, LCD-khez hasonló folyadékkristályos anyag segítségével) egyetlen gombnyomásra átlátszatlanná tehető, megvédve a bennülőket a kíváncsiskodó pillantásoktól, sötétben pedig harmadik féklámpaként holografikus fényt sugároz. A Makrolonból jutott a műszerfalra is, így a nem használt eszközök gombnyomásra "eltakarhatók".


A Porsche 355 lóerős, 3,8 literes boxermotorját a svájci cég földgázüzeműre alakította át, felniből 20"-osokat pakolt az autó alá. A bemutató a 2006-os Genfi Autószalonon lesz, érdeklődés esetén a Rinspeed kisszériás sorozatgyártást is elképzelhetőnek tart.