Kupé és roadster is készülhet az új Audi A2-esből

Az Audi komolyan fontolgatja az A2-es feltámasztását, az utódból nemcsak limuzin, hanem kupé- és kabrió változatot is készítene.

Az Auto Zeitung újabb információkat közölt az Audi új A2-essel kapcsolatos terveiről, amelyek azért még eléggé képlékenyek. Az újság többek között arról ír, hogy az egész projektből csak az évtized végére lehet valami, öt év pedig még az autóiparban is meglehetősen hosszú időnek számít.

Mindenesetre jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az ingolstadtiak az új, elődjénél olcsóbbnak ígért A2-esből nemcsak limuzint, hanem kupét (grafika a képen) és roadstert is készítenek, mégpedig a fiataloknak. A koncepció szerint az A2-es feladata az lenne, hogy a "befolyásolható" lelkeket idejekorán a márkához csábítsa, németországi adatok szerint ugyanis tíz Audi-vásárló közül hét legközelebb is négykarikás autót választ (Amerikában azért más a helyzet).

A kiszivárgott hírek szerint az új A2-esek elsőkerék-hajtással, s keresztben beépített orrmotorral készülnek majd, a csúcsváltozat összkerekes, s akár 200 lóerős is lehet (ezért meg se kell feszülni, ott a kiváló 2.0 TFSI). Ahogy az Auto Zeitung fogalmazott, az új A2-essel kapcsolatban bármi lehetséges, legalábbis a drága alumíniumot kivéve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK