Prodrive P2: Impreza álruhában

A Prodrive legújabb tanulmányautója a Subaru Impreza STi motorját és hajtásláncát örökölte, míg a külsejét a McLaren F1-es csapatának tervezője álmodta meg.

Aki egy kicsit is otthonosan mozog az autósportok világában, annak bizonyára ismerősen cseng a Prodrive név, hiszen ez az angliai cég készíti fel a Subaru raliautóit, továbbá az Aston Martinnak is ők adják a hátteret a versenysporthoz.

Ez a derék angliai manufaktúra most gondolt egy nagyot, és saját modell megépítésébe kezdett, amelyet a tervek szerint január közepén mutatnak be élőben. A P2 nevű járgány a Subaru Impreza STi kivitelének a boxermotorját és hajtásláncát kapta, míg a "csomagolásról" Peter Stevensen, a Forma-1-es McLaren csapat tervezője gondoskodott.

Az autó azért kapott egy-két saját fejlesztésű alkatrészt is, így a Prodrive aktív menetstabilizáló rendszerét és egy turbókésedelem-csökkentő megoldást, ami a turbólyukat hivatott eltüntetni. A P2 egyelőre csak koncepcióként lett beharangozva, sorozatgyártását nem tervezik, ám a cég holnapján azért megpendítették, hogy ha mégis készülne egy kisebb sorozat, akkor 40 ezer fontot (mintegy 15 millió forintot) kéne lerakni a különleges autóért.

Forrás: Prodrive

Autósmozi: Subaru Impreza és Forester

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK