Felfújódó biztonsági öv a Fordtól

A Ford egy különleges biztonságtechnikai eszközt fejlesztett a hátsó ülésen utazók számára, amely a nyak-, és vállsérülések kockázatát hivatott csökkenteni.

Egyszerű, de annál praktikusabb a Ford legújabb biztonságtechnikai fejlesztése, amelynek kényege, hogy egy estleges ütközéskor a hátsó ülések biztonsági övei is felfújódnak a légzsákokkal együtt. A felfújódó öv sokkal nagyobb felületen érintkezik a testtel, ráadásul rugalmasabb is, mint egy hagyományos "gurtni", így jelentősen csökkenhet a nyak-, és vállsérülések kockázata.

A speciális öv persze mit sem ér, ha a hátsó utasok nem kötik be magukat, ezért a Ford egy kicsit felturbózta a becsatolásra figyelmeztető jelzését: az éles csipogás és villogó fényjelzés nem akkor hallgat el, ha a sofőr bekötötte magát, hanem kitartóan tovább teszi a dolgát egészen addig, míg a hátsó ülésen is használják az öveket. A felfújódó öv és a becsatolásra figyelmeztető berendezés a (Fordhoz tartozó) Lincoln tanulmányautójában fog bemutatkozni a Detroiti Autószalonon, számos egyéb újítással együtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK