Az autóipar nem pihen 2006-ban sem, idén is egy sereg újdonság érkezik majd a hazai piacra. Lesz köztük ráncfelvarrt, de ugyanígy vadonatúj modell is, csak győzzük követni. Listánk a teljesség igénye nélkül készült, a bemutatók időpontjának pontossága sem feltétlen garantálható.

Képgaléria: Nézegessen képeket 2006 válogatott újdonságairól!

Nyugat-Európában és itthon többnyire nem azonos időpontban mutatkoznak be az új modellek, márkák szerinti összeállításunkban így kitérünk a külföldi és hazai premierekre is.

Alfa Romeo

Az Alfa a miénknél fontosabb piacokon már januárban bemutatja új kupéját, a Brerát, amely hozzánk várhatóan tavasszal érkezik. A kétajtós kabrió változata, a Spider nemzetközi premierje májusban lesz, hazánkban legkorábban ősszel kereshető a kereskedésekben, hamarabb megjön viszont a 159 Sportwagon, amelyről márciusban hull le a lepel.

Aston Martin

A luxusautóra itthon nincs túl nagy kereslet, mégsem árt megemlíteni, hogy szeptemberben bemutatkozik az új V8 Roadster. Külön magyar premier nem várható.

Audi

Az Audi megígérte, hogy idén minden hónapban bemutat valamilyen újdonságot, legyen az új motor, felszereltség, akármi. Azért modellből is érkezik néhány új, a leginkább várt közülük talán az új TT Coupé, amelynek gyártása tavasszal kezdődik Győrben. Európában júniusban debütál, nálunk előre láthatólag ősszel, az új S3-assal együtt. A Q7 luxus-SUV már tavaly óta rendelhető itthon, az első kiszállítások az első negyedévben várhatóak, nyáron jön az új S8, S6 és A6 Allroad Quattro. Év végén R8 szupersportkocsi.

Bentley

Csak címszavakban, Európára koncentrálva: április/májusban új Azure, decemberben új Continental GTC.

BMW

A bajorok belehúznak idén, márciusban kezdik forgalmazni a Z4 Roadster M-változatát, júliusban pedig a Z4 kupé, és sportos M-verziója következik. Európában szeptemberben debütál az új 3-as kupé és a fészliftes X3, októberben M6 Cabrio, novemberben pedig X5-bemutató a menü, utóbbiak hazai premierjére csak tippelni lehet: valamikor év vége felé.


Cadillac


A népszerű amerikai márka megérkezik Európába, előbb év közepén a BLS limuzinnal, majd később az Escalade luxusterepjáróval.

Chevrolet

A Chevrolet már februárban beveti a Kalos-utód Aveót Európában, a forgalmazás hazai kezdete tavaszra várható. Júniusban érkezik az új Captiva szabadidőautó, illetve az Evanda utódja, nálunk ősszel lehet rájuk számítani.

Chrysler/Jeep

Az itthoni tervekről keveset tudni, újdonság ettől függetlenül lesz bőven. Februárban új PT Cruiser, áprilisban 300C SRT8, júniusban Jeep Commander és Jeep Grand Cherokee SRT8. Júliusban érkezik a Dodge Caliber, októberben pedig a Jeep Compass.

Citroën

A Citroën idén a C6 luxuslimuzinnal kedveskedik Európának, a modell már nálunk is rendelhető, érkezésére viszont még picit várni kell. Októberben startol az új Picasso, a hazai premier átcsúszhat 2007-re.


Dacia

A Dacia a népszerű Loganról húz le egy újabb bőrt, a román csoda várhatóan márciustól dízelmotorral (1.5 dCi) is rendelhető.

Daihatsu

Európában márciusban debütál az 1.3-as Copen roadster, áprilisban a Sirion 4x4, míg májusban a Terios.

Ferrari

575-utód áprilisban.

Fiat

A nagy dobással, a Grande Puntóval az olaszok már tavaly előálltak, nálunk viszont mostanában kezdődik az értékesítés, év közepén érkezik még a 4x4-es, esztergomi Sedici. Nem kizárt, hogy Európában decembertől új Stilót is kapni, nálunk ez csakis 2007-ben lehetséges.


Ford

Hamarosan megérkeznek a fészliftes Fiesta és Fusion modellek, valamikor év közepén pedig az új Galaxy és S-Max. A Focus CC ősz végére várható, az ST viszont hamarosan.

Honda

Az új ötajtós Civic már kapható, több is szaladgál belőle a magyar utakon, ugyanígy rendelhető a ráncfelvarrt Accord, s hamarosan a City is. A négyajtós Civic Európában januárban, itthon tavasszal debütál, az új Legend nyáron érkezik. Tőlünk nyugatabbra lehull a lepel a háromajtós Civicről is.


Hyundai


A Hyundai-nál az 1.4 literes, benzines Getzről, valamint a Tucson VGT-ről szól az év eleje itthon, Európában indul a Sonata CRDi forgalmazása. Májusban az új Accent és Sonata jön, ősszel pedig a Santa Fe, de nemzetközileg a Grandeur 2.2 CRDi, illetve a fészliftes Coupé bemutatkozása is kiemelendő.

Jaguar

Áprilisban új XK és XK Convertible, szeptemberben XKR.