Takarékos, de méregdrága a dízel motorkerékpár

2006.01.04. 13:10

Eddig kizárólag az amerikai hadsereg és néhány rendvédelmi szerv kiváltsága volt a dízel motorkerékpár, ám a fejlesztő cég piacra dobja különleges járgányának civil változatát is.

Az 1961-ben alapított Hayes Diversified Technologies hosszú évtizedek óta fejleszt és gyárt különböző gáz-, és gázolaj-meghajtású motorokat, amelyeket eddig különböző hadseregek és rendvédelmi szervezetek vásároltak nyakra-főre. Idén tavasztól azonban jelentősen változik a helyzet, ugyanis a cég magánszemélyek megrendeléseit is elfogadja, így bárki számára elérhető lesz a hadsereg számára kifejlesztett takarékos dízelmotor.

Az első kereskedelmi forgalomba kerülő modelljük a D650-A1LE Bulldog lesz, amelyből egy kisszámú szériát gyártanak 2006-ban. A korlátozott kapacitás miatt érdemes sietni az előrendeléssel, már csak azért is, mert aki elküldi a foglalót, egy különleges Bomber bőrdzsekit kap ajándékba, amelyre rákerül a motor egyedi szériaszáma.

Az egyhengeres endurók a leendő vevők igényei szerint készülnek, így ennek szellemében ki lehet választani a gumi típusát, a motor grafikáját, illetve a váltó áttételezést is. Sajnos a takarékos motor valószínűleg sohasem fogja behozni majd a vételárát, ugyanis a gyártó előzetes közlése alapján a Bulldogért 19 ezer dollárt, azaz mintegy négymillió forintot kell majd fizetni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK