A Kis Sándor, Czeglédi Péter párost a 28. Dakar-rali Zouérat-Atar szakasza speciális részének körülbelül 10. kilométerénél borította fel Paul Belmondo, a színész Jean Paul fia. Kisék sértetlenül megúszták, ám fel kell adniuk a versenyt. Vagy mégsem?

Belmondo navigációs problémák miatt szállt bele Kisék 145 km/órával száguldó autójába. Neki nem esett baja, navigátora, Bernard Irissou viszont az ujját törte a balesetben. Egyik magyar versenyző sem sérült meg, ám az autó a felismerhetetlenségig összetört. Kisék az abszolút 25., Belmondóék a 36. helyről estek ki.

Kis Sándor nyilatkozta a baleset után: "Még nem nagyon tértem magamhoz, csak arra emlékszem, hogy egyszer csak a semmiből, egy nagy porfelhőtől övezve előbukkant Paul, és az ajtóm felé közeledett. A következő, amire emlékszem, hogy földet értünk. Siralmas állapotban van a versenyautónk, egy ajtónk sincs, amit be tudnánk csukni. A négy futóművünk a szélrózsa négy irányába szállt el."

"Fel kell adnunk a versenyt! Most mit mondhatnék? Vissza kell evickélnünk Zouérat-ba, ahol örülök, ha két nap alatt olyan állapotba hozzák mesterembereim a dzsipet, hogy le tudjunk jutni Dakarba, ugyanis most már nincs visszaút, oda kell mennünk a szervizúton, s csak onnan mehetünk haza."

"Péter és én is nagyon köszönjük a sok biztatást és erőt otthonról! Nagyon jól esett, ezért is tudtunk ekkorát teljesíteni. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy egy fantasztikus teljesítményt kell félbeszakítanunk, és egy évet várni arra, hogy folytatni tudjuk a Dakart. Amikor kiszálltam az autóból, megköszöntem a Jóistennek, hogy mindkettőnket megóvott."

Kis a Magyar Rádió Sportvilág című adásában este azt mondta: sikerült olyan állapotba hozni a délelőtti balesetben megsérült autót, hogy jelentős időbüntetéssel, de szeretnék folytatni a versenyt, amennyiben erre a szervezőktől engedélyt kapnak.
    
"Az autóban egyetlen cső sem görbült el, a teteje a borulástól, mivel többet pördültünk, szintén nem sérült meg" - idézte fel a balesetet Kis. "Szerencsére kipörögte magát az autó, sehol sem akadt meg, így nem tört össze. Az ajtókat kellett helyrehozni, illetve a futóműveket lecserélni. Mivel a motor ép és működik, úgy döntöttünk, folytatjuk a versenyt. Reméljük, a mezőny után engednek minket."

Az autósok között egyébként a címvédő francia Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret páros érte el a legjobb időt a szakaszon, az összetettben honfitársaik, Luc Alphand és Gilles Picard kerültek az élre. A motorosoknál chilei Carlo de Gavardo volt a leggyorsabb, az összetettben továbbra is a spanyol Marc Coma vezet. Varga Ákos a 47. időt motorozta.

A Flex Dakar Team információi szerint a kamionosok között induló Darázsi Zsolt és csapata a második ellenőrző ponton jutott túl, míg Szaller Zoltánék több más kamionnal együtt elakadtak a homokban és egyelőre még az első pontot sem érték el. 
 
7. szakasz, Zuirát-Atar 792 km (ebből 444 km a mért szakasz)
   
autósok (39 befutó):
1. Peterhansel, Cottret (francia, Mitsubishi) 5:52:18 ó
2. Alphand, Picard (francia, Mitsubishi) 4:23 p hátrány
3. Kleinschmidt, Pons (német, olasz, Volkswagen) 11:49 p h.
...40. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Frontera) 10:02:27 ó h.
   
összetettben:
1. Alphand, Picard 22:32:41 ó
2. Peterhansel, Cottret 3:12 p h.
3. Kleinschmidt, Pons 5:58 p h.
... 38. Szalay, Bunkoczi 34:09:47 ó h.
   
motorosok (116 befutó):
1. de Gavardo (chilei, KTM) 6:28:11 ó
2. Coma (spanyol, KTM) 1:27 p hátrány
3. Sala (olasz, KTM) 2:00 p h.
...47. Varga Ákos (KTM) 2:33:28 ó hátrány
   
összetettben:
1. Coma 24:45:23 ó
2. de Gavardo 4:30 p h.
3. Esteve 7:27 p h.
...102. Varga 15:25:05 ó h.

kamionosok (8 befutó):
1. Stacey, der Kinderen, Gotlieb (holland, belga, MAN) 8:25:05 ó
2. Kabirov, Beliajev, Mokejev (orosz, KAMAZ) 2:29 p h.
3. De Azevedo, Justo, Martinec (brazil, cseh, TATRA) 10:14 p h.

összetettben:
1. Csagin, Jakubov, Szavosztin (orosz, KAMAZ) 29:02:26 ó
2. Kabirov, Beliajev, Mokejev 1:22:28 ó h.
3. Stacey, der Kinderen, Gotlieb 1:31:25 ó h.