Felcsillant a remény Kiséknek a folytatásra, de ez az éjjel már csak pislákolt, reggelre pedig ki is aludt.

A Kis, Czeglédi kettős a pénteki hetedik szakaszon Jean Paul Belmondo fiával ütközött, s noha nem tartotta kizártnak a folytatást, mégis inkább hazautazik. Pedig a versenyautót a karambolt követően visszajuttatták Zouérat-ba, ahol a TechnOffRoad Hungary csapata azonnal nekiesett, és öt óra alatt menetképessé tette.

A páros este 9.30-kor indult Atarba, hogy reggel a versenybírósággal letárgyalja a folytatást. "Az összes futóművet, karosszériaelemet kicseréltük. Bemegyünk Atarba, a pálya mellett, ezért a kihagyott ellenőrzőpontokért kapunk egy csomó büntetést, de nem baj, mert ahogy hallom, a több mint fele mezőny úgyis bent ragadt éjszakára a sivatagban. Az autó üzemképes, már a kerékösszetartást állítják a fiúk. Ha reggel továbbengednek, továbbmegyünk. Az egész életem arról szólt, hogy az utolsó után is van még egy esély. Nem adom fel!" - lelkendezett még este Kis.


A Zouérat-ot Atartól elválasztó 521 kilométer állt tehát előttük, amelyet óvatos számítások szerint is maximum 4-5 óra alatt terveztek megtenni. Ehhez képest reggel 6 óra volt, mire odaértek. Egész éjjel fent voltak, Kis visszakozott. "Nem kockáztatom Péter és a saját életemet. Szerelőink mindent megtettek, amire lehetőségük volt, de varázsolni sajnos még ők sem tudnak. Sérültek a bukócsöveink is a karambolban, nem beszélve arról, amit csak később realizáltunk, hogy a benzintankunk is már két centiméterrel elmozdult az eredeti helyéről. Ez normál terepen nem okoz gondot, hiszen biztonsági gumitankról van szó, amelyet masszív acélváz rögzít. Viszont vészhelyzet, ne adj isten, egy újabb bukfenc esetén belegondolni sem merek, mi történhetne. Egy szó, mint száz, nem szeretném, hogy 500 liter benzinben égjünk el. Hazamegyünk."

Kis tavaly egyébként pont ezen a szakaszon lett 13., a gyári autókat is megelőzve, és ahogy elmondta, idén is ettől várta a csodát. Jó eredményt érhetett volna el, nem jött össze. Hogy mit mondott erre szombaton Belmondo? Ennyit: "Sorry."

A kamionosok megszenvedtek a pénteki szakasszal, sokáig nem kerültek elő a magyarok, de aztán csak beértek a célba. Darázsiék a 13., Szobiék a 26., míg Szallerék a 27. helyen végeztek.

kamionosok, 7. szakasz:
1. Stacey, der Kinderen, Gotlieb (holland, belga, MAN) 8:25:05 ó
2. Kabirov, Beliajev, Mokejev (orosz, Kamaz) 2:29 p h.
3. De Azevedo, Justo, Martinec (brazil, cseh, Tatra) 10:14 p h.
...13. Darázsi, Szalai, Rack (MAN) 2:32:09 ó h.
...26. Szobi, Éder, Jobbágy (MAN) 6:00:26 ó h.
...27. Szaller, Laklóth, Csitári (Mercedes) 6:04:00 ó h.

összetettben:
1. Csagin, Jakubov, Szavosztin (orosz, Kamaz) 29:02:26 ó
2. Kabirov, Beliajev, Mokejev 1:22:28 ó h.
3. Stacey, der Kinderen, Gotlieb 1:31:25 ó h.
...13. Darázsi, Szalai, Rack 8:43:19 ó h.
...25. Szobi, Éder, Jobbágy 15:33:52 ó h.
...39. Szaller, Laklóth, Csitári 23:03:32 ó h.