Féltávnál a 28. Dakar-rali, a vasárnap a pihenésé, azaz inkább a szerelésé volt. Pontos eredmények főleg a mieinkről, helyszíni jelentés, nyilatkozatok.

Az autósok közül a Liszi László, Tóth Dénes kettős (Mitsubishi) a 67., a Kristóf Márton, Hujber Imre páros (Bowler) a 68., míg Szalay Balázs és Bunkoczi László (Opel) a 85. helyen ért célba szombaton (Atar-Nuaksot, 568 km, ebből 508 km szelektív). Az összetettben ugyanakkor Szalayék állnak a legelőkelőbb helyen, ők az 52. helyről várhatják a hétfői folytatást. Kristófék a 68., Lisziék a 86. pozícióból.

Ami az elejét illeti: a francia Magnaldi (Schlesser) volt a leggyorsabb, majd a címvédő honfitársa, Peterhansel (Mitsubishi) és az amerikai Miller (Volskwagen) következett. Abszolútban Peterhansel előnye fél perc kollégája, a szintén francia Alphand és a dél-afrikai De Villiers (Volskwagen) előtt. A VW kétszeres WRC-világbajnoka, a spanyol Carlos Sainz közel nyolc órát "hagyott bent" a gyorsaságin, alaposan visszaesett (a 16. helyre).

Egyetlen állva maradt motorosunk, Varga Ákos (KTM) 48. lett, összetettben a korábbi rengeteg büntetés miatt a 86. helyen áll. A szakaszt a francia Casteau nyerte az amerikai Blais és a címvédő, francia Despres előtt (aki ezek szerint valamennyire kiheverte nagy bukását és sérülését). Összetettben a spanyol Coma vezet honfitársa, Esteve Pujol és a chilei De Gavardo előtt. Természetesen mindannyian gyári KTM-et lovagolnak.

Darázsiék a Szalay-féle MAN kamionnal

A három magyar kamionosról: a Szaller Zoltán, Laklóth Aladár, Csitári Tibor hármas (Mercedes) a 24., a Szobi Balázs, Jobbágy Ákos, Éder Attila trió (MAN) a 27., az összetettben legjobban álló (18.) Darázsi Zsolt, Szalai Norbert és Rack György csapata (MAN) pedig a 30. lett az etapon. Szobiék a 26., Szallerék a 34. helyen állnak. A topon az orosz Kabirovék voltak a leggyorsabbak, a honfitárs, szintén kamazos Csaguinék előnye már csak 30 perc.

Hétfőn Mauritániában Nuaksot és Kiffa között 874 km-t tesz meg a mezőny, melyből 599 km a mért szakasz. Ez lesz a leghosszabb szakasz a sivatagi száguldáson.