A Volkswagen a tervezettnél hamarabb, már 2008 őszén piacra dobja a Golf hatodik generációját.

Németországból érkezett hírek szerint a Volkswagen már most gőzerővel dolgozik bestsellere, a Golf hatodik generációján, amelyet 2008 őszén tervez piacra dobni. A jelenlegi ötös sorozat ezzel minden idők legrövidebb ideig gyártott szériája lehet, bemutatóját 2003-ban tartották, a két év múlva esedékes frissítés tehát ötéves ciklust jelent.

Az egyes Golf 1974-ben érkezett, s egészen 1983-ig gyártották, de jól ment a kettes is, amelyből '92-ben szerelték össze az utolsó darabot. A hármast már egy évvel korábban leleplezték, ideje '97-ig tartott, a négyes 2003-ban búcsúzott.

A Volkswagent az erős kül- és belföldi konkurencia kényszeríti a hatos Golf bemutatójának előrehozatalára, a gyár szakemberei szerint csak vonzó árakkal és alacsonyabb fogyasztással lehet versenyben maradni a kategóriában.

Wolfsburgban ezzel együtt nem hagyhatják figyelmen kívül az anyagi problémák miatt életbe léptetett takarékossági intézkedéseket, ezek áldozatává éppen a Golf sokszínűsége válhat. A tervek szerint ugyanis a jövőben mindössze két változatban készül majd a modell, egy kétajtós kupéról, s a jelenlegi Golf Plushoz hasonló emelt hasmagasságú verzióról szólnak a hírek.

Az új motorok takarékosak lesznek, de semmi esetre sem gyengék - hangsúlyozza a Volkswagen, amelynek új generációs dízelmotorjai már common rail technológia szerint készülnek majd.