Két új, reflektrofényben sütkérező kiskocsit hasonlítottunk össze. Az egyik a miénk, a másik az Év Autója. Az egyik 3, a másik 4 millió. Az egyik kisebb, dögösebb, a másik nagyobb, felnőttesebb. Mindkettő mozgatásáról turbódízel erőforrás gondoskodik. Nézze meg videónkat!

Tán nem a legmegfelelőbb az összehasonlítás, hiszen a 2006-os Év Autója-díjjal jutalmazott Renault Clio csak kis túlzással sorolható ugyanabba a kategóriába, mint amelynek egyik legjelesebb képviselője országunk büszkesége, a Suzuki Swift. Mindenesetre mindkettő kisautó, mindkettőt turbódízel erőforrás hajtja, és mindkettő az érdeklődés középpontjában trónol.

És persze mindkettővel foglalkoztunk már külön-külön. A Swiftet már bemutatóján is, aztán mindenhogy Pessuth Ritával még egy MINI-meccsen is, sőt-sőt. A Cliót pedig 1.6-os benzinessel azon melegében, hogy rá esett a döntnökök választása. Majd volánja mögött az autós gyorsasági bajnokságban éppen Cliót hajtó Soós Szilvivel is.

Tud-e annyival többet a Clio, amennyivel drágább? Milyen a Swift dízelesen? Kinek melyik tetszik? Olvassa írott tesztünket a Swiftről is, a Clióról is, és nézze meg videónkat!