A Seat kívül-belül megújította talán legismertebb modelljét, az Ibizát, amelyből sportos FR változat is kapható lesz.

A kicsit átalakított külsővel az Ibiza még jobban hasonlít a márka többi modelljére, legalábbis a Seat szerint. Belül az új műszerfal és ajtópanel-borítás tűnhet fel elsőre, de finomabb, jobb anyagúra cserélték a kárpitokat is. A bevezetés után az új Ibiza-választék öt felszereltségi szintből áll majd, ezek Reference, Stylance, Sport, FR és Cupra. A modell esztétikai megújulásának hatása az első három szint esetében megegyezik, az FR és a Cupra azonban speciális módosításokat mutat, kihangsúlyozandó sportosabb karakterüket.

Az FR például speciális, méhsejtrácsos első lökhárítót kapott nagyobb légbeömlőkkel, de a hátsó lökhárító is egyedi megjelenésű.  Az Ibiza felirat, mint a többi felszereltségi szintnél, a hátsó ajtó közepére került, míg az FR jelzés a jobb oldalon található. Megkülönböztető jegyek továbbá a speciális, 17"-os alufelnik és a duplavégű, króm kipufogócső.


A benzineseknél az induló modell az 1,2 literes 64 LE-vel, ezt követi az 1,4 literes 75LE-s, majd az 1,4 literes 100 LE-s változat. A legerősebb benzinmotor az 1,8 literes Turbo, amely 150 és egy 180 lóerős változatban jelenik meg, ezek kifejezetten az Ibiza FR, illetve az Ibiza Cupra számára készülnek. Minden változat ötsebességes manuális váltóval van felszerelve, de az 1,4 literes 75LE-s rendelhető automatával is.

Dízelből két 1,4 literes és három 1,9 literes választható: a belépőmotor 70 LE-s, a másik 1.4-es plusz 10 LE-t kínál. Az 1,9 literesek között az első a 100 LE-s, ezt követi a 130 LE-s (Ibiza FR) és a 160 LE-s (Ibiza Cupra) változat.