Peugeot 307 WRC a magyar ralibajnokságban

2006.01.26. 16:43

Még nem tudni, hogy a tavalyi (amúgy sokszoros) bajnok ifj. Tóth milyen autóval próbálja megvédeni címét, de az a budapesti sajtótájékoztató után máris kiderült, hogy egyik legnagyobb riválisa, Spitzmüller egy vadiúj fejlesztésű Peugeot 307 WRC-vel indul a magyar ralibajnokságban.

2006-os versenynaptár

A jelenleg bérelhető ügyfélautók közül az egyik legmodernebbel, egy 2006-os specifikációjú Peugeot 307 WRC-vel száll harcba az idei magyar ralibajnoki címért a tavalyi bronzérmes páros, Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós.

Szabady Levente (csapatvezető): "Az elmúlt héten sikerült szerződést kötnünk az olasz Grifone-csapattal egy Peugeot 307 WRC-re, amellyel a magyar bajnokságban legalább hét futamon fogunk rajthoz állni. Azzal az autóval fogunk versenyezni, amelyikkel tavaly Marcus Grönholm megnyerte a Finn ralit. Ezt átépítik a 2006-os szabályoknak megfelelően, tehát nem lesz benne első és hátsó aktív differenciálmű, és vízbefecskendezés sem. Abszolút prioritásunk van a Grifone-csapatnál, legfeljebb az egyik olasz versenyzőjük mehet még két futamot az autóval."

Forrás: EPA

A kétszeres világbajnok finn Marcus Grönholm tavalyi 307 WRC-je

Spitzmüller Csaba: "Nagyon sokat gondolkoztunk rajta, hogy milyen autóval induljunk az idén. Szerettünk volna továbbra is együtt dolgozni az olasz Grifone-csapattal, és végül ők ajánlották a Peugeot 307 WRC. Az autót még nem tudtam kipróbálni, hiszen jelenleg a Peugeot Sportnál építik, de amint elkészül, tartunk Olaszországban egy tesztet. Szeretnénk az első futam előtt Magyarországon is tesztelni vele, hogy Egerben már egy olyan autóval állhassunk rajthoz, amit ismerünk."

mediafoto.hu

Az N-es bajnokból abszolút bronzérmes Spiciék tavalyi Corolla WRC-je

Kazár Miklós: "Nagyon sok segítséget kaptunk a Grifone-csapattól, akik annyira akarták, hogy ezzel az autóval és náluk versenyezzünk, hogy még két olasz partnert is találtak az autóra, amivel hozzájárultak a költségvetésünkhöz. A Monte-carlói ralin bemutattak minket a Peugeot Sport képviselőinek, akik ismerték a tavalyi eredményünket, gratuláltak hozzá, és azt mondták, hogy biztosak benne, ezzel az autóval bajnokok leszünk. Természetesen ilyen autóval csak ez lehet a célunk nekünk is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK