Volt egyszer egy játékunk rengeteg érdeklődővel és helyes megfejtéssel. Szerencsésebb olvasóink tréningezhettek egyet az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Centrumban, íme róla egy kis videó.

"Pedig úgy indultam oda, hogy nagy meglepetés (talán) nem érhet, már két éve is részt vettem ugyanezzel az autóval, sőt ugyanezekkel a gumikkal Pesoldt úr 'inkvizícióján'. Szóval - gondoltam én -, adott egy nem túlzottan sportos autó ABS nélkül, amit kifejezetten városi utakon használunk, nem éppen friss gumikkal, amivel a tájékoztatásnak megfelelően megpróbálom megtalálni a határaimat, illetve közös határainkat. Ezzel a tréning első 1 és 3/4 órájában igazán nem volt gondom, vagyis azt 'kaptam' (ringlispíl és egyebek formájában), amire számítottam. A probléma, és ezzel a dilemmám az utolsó negyedórában kezdődött, ami ott velem 'történt', azt nem bírtam megemészteni. A szlalompályára gondolok. Kívülről - azt hiszem - csak annyi látszott, hogy én egy 'kicsit' lassabb, talán megfontoltabb vagyok a többieknél, de az autóban ez egészen más érzés volt. Nem kellett jég, kanyarokban a vizes aszfalton is dobálta a fenekét. Az addigi egészséges magabiztosságom mellé befészkelte magát egy jó adag félelem is. Eddig ugyanis úgy számoltam, ezt a telet kibírom én ezekkel a gumikkal, nyár végén eladom a gépet (az utód megvan, + ezen a nyári gumik újak), az új tulaj majd gondoskodik a megfelelő papucsokról a hideg időszakra. De nem. Áprilisig még három hónap van hátra, és hiába a városi autó, ha az elmúlt héten kétszer is kellett Budapestre menni, ráadásul kitérővel... Így vasárnap bevettem magam a számítógép elé, és elég hamar kiderítettem, hogy - bár az élet sosem drága - azért jó és új abroncsokat lehet olcsón is venni. A gép már UG7-es gumikon feszít... Így az elmélet mellett már mind gyakorlatban, mind technikában megerősödve ismét magabiztosan várom a tél következő részét." (Dvorzák Tamás győri olvasónk és nyertesünk leveléből idéztünk.)

Forrás: [origo]

A Tanpálya honlapja > Videó a pörgés-forgásról

Sokat nem tennénk hozzá, magáért beszél. Akik ott voltak, tudják, akik még nem voltak, menjenek, megéri. Velünk is lehet még majd játszani és nyerni - készüljenek, vigyázzanak magukra!