Autósmozi: Nyerteseink a Tanpályán

2006.01.27. 11:53

Volt egyszer egy játékunk rengeteg érdeklődővel és helyes megfejtéssel. Szerencsésebb olvasóink tréningezhettek egyet az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Centrumban, íme róla egy kis videó.

Forrás: [origo]

Autósmozi: Nyerteseink a Tanpályán - 3:48 p.

 
Még több mozi!
 
Tanuljunk vezetni!
 
Olvasóink bölcsek
 
Fórum: Vezetünk, de hogy?
"Pedig úgy indultam oda, hogy nagy meglepetés (talán) nem érhet, már két éve is részt vettem ugyanezzel az autóval, sőt ugyanezekkel a gumikkal Pesoldt úr 'inkvizícióján'. Szóval - gondoltam én -, adott egy nem túlzottan sportos autó ABS nélkül, amit kifejezetten városi utakon használunk, nem éppen friss gumikkal, amivel a tájékoztatásnak megfelelően megpróbálom megtalálni a határaimat, illetve közös határainkat. Ezzel a tréning első 1 és 3/4 órájában igazán nem volt gondom, vagyis azt 'kaptam' (ringlispíl és egyebek formájában), amire számítottam. A probléma, és ezzel a dilemmám az utolsó negyedórában kezdődött, ami ott velem 'történt', azt nem bírtam megemészteni. A szlalompályára gondolok. Kívülről - azt hiszem - csak annyi látszott, hogy én egy 'kicsit' lassabb, talán megfontoltabb vagyok a többieknél, de az autóban ez egészen más érzés volt. Nem kellett jég, kanyarokban a vizes aszfalton is dobálta a fenekét. Az addigi egészséges magabiztosságom mellé befészkelte magát egy jó adag félelem is. Eddig ugyanis úgy számoltam, ezt a telet kibírom én ezekkel a gumikkal, nyár végén eladom a gépet (az utód megvan, + ezen a nyári gumik újak), az új tulaj majd gondoskodik a megfelelő papucsokról a hideg időszakra. De nem. Áprilisig még három hónap van hátra, és hiába a városi autó, ha az elmúlt héten kétszer is kellett Budapestre menni, ráadásul kitérővel... Így vasárnap bevettem magam a számítógép elé, és elég hamar kiderítettem, hogy - bár az élet sosem drága - azért jó és új abroncsokat lehet olcsón is venni. A gép már UG7-es gumikon feszít... Így az elmélet mellett már mind gyakorlatban, mind technikában megerősödve ismét magabiztosan várom a tél következő részét." (Dvorzák Tamás győri olvasónk és nyertesünk leveléből idéztünk.)

Forrás: [origo]

A Tanpálya honlapja > Videó a pörgés-forgásról

Sokat nem tennénk hozzá, magáért beszél. Akik ott voltak, tudják, akik még nem voltak, menjenek, megéri. Velünk is lehet még majd játszani és nyerni - készüljenek, vigyázzanak magukra!

KAPCSOLÓDÓ CIKK