MotoGP: eső mosta el az ausztráliai tesztet

2006.02.01. 14:45

Óriási felhőszakadás zavarta meg az ausztráliai Phillip Islanden összegyűlt MotoGP-s csapatok második tesztnapját. Volt olyan versenyző, aki ki sem lépett a boxból.

A keddi, már-már tökéletes körülmények után igencsak barátságtalan arcát mutatta szerdán az ausztrál nyár a MotoGP-s csapatok számára, akik emiatt kényszerpihenőt voltak kénytelenek tartani. A Ducati csapatánál például csak Loris Capirossi merészkedett ki 10 kör erejéig, hogy kipróbálja az új Bridgestone keverékeit, a csapattárs, Sete Gibernau inkább nem kockáztatott és ki sem mozdult a boxból.

A Kawasakinál már kicsit nagyobb volt a munkakedv, a rangidős Shinya Nakano 27 kört teljesített a vizes pályán, de az új szerzeménynek számító Randy de Puniet is lenyomott 17 kört, igaz a fiatal francia a délelőtt folyamán el is dobta a ZX-RR versenygépét, így tartalékmotorral folytatta a nap hátralévő részében.

A hondás csapatoknál szintén az esőmenést próbálgatták a versenyzők, a keddi nap leggyorsabbja, Marco Melandri 19 körön keresztül tesztelte motorját a csúszós pályán, míg Toni Elias megállíthatatlannak bizonyult és 45 kört nyomott le a vízben.

Folytatás csütörtökön, bár az előrejelzés nem sok jót ígér.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK