Közlekedésbiztonsági díjat kapott a Citroën

2006.02.06. 11:13

A What Car? angol autós magazin díjjal jutalmazta a Citroën által, az utasok és a gyalogosok hatékony védelme érdekében végrehajtott fejlesztéseket.

A "What Car?" díját annak a gyártónak, vagy szervezetnek ítéli oda, amely az előző tizenkét hónapban a legtöbbet tette a közúti biztonság növelése érdekében.

Idén a Citroënt tüntették ki a közlekedésbiztonsági díjjal, mivel a márka komoly fejlesztéseket hajtott végre, hogy a típuskínálatába tartozó összes modell a lehető leghatékonyabb védelmet biztosítsa.

Korábban a C6 kiemelkedően szerepelt az EuroNCAP töréstesztjén, ahol a gyalogosvédelem és az utasok védelme terén egyaránt a legjobb értékelést kapta, a gyermek utasok védelmére pedig négy csillagot kapott.

Vezetünk, de hogyan? > Vezetés a forgalomban

A Citroën mind a négy alsókategóriás modellje négy csillagot kapott a frontális és az oldalirányú ütközési teszteken, míg a C4 modell a kis családi autók kategóriájában az elérhető legjobb értékelést kapta.

Az utasok biztonsága szempontjából a C5 saját kategóriájában továbbra is a legjobb értékeléssel rendelkezik, a C8 pedig az első olyan nagyméretű egyterű, amely az utasbiztonság terén öt csillagot kapott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK