Tuning-variációk Audi Q7-re

Egyszerre két tuningcég is kezelésbe vette az Audi Q7-es szabadidőautóját, az Abt és a nothelle megoldásaiban közös, hogy a külsőt és a műszaki tartalmat sem hagyták érintetlenül.

Egy héten belül két tuningcég is előállt a maga Q7-es változatával, az időrendi sorrendet tartva előbb az Abt munkájáról néhány szót. A kempteni vállalat éppen 25 éve foglalkozik különböző autók felturbózásával, pontosan azóta, hogy az Audi megalkotta a quattro hajtásláncot.


Az Abt Q7-ese sárvédő-szélesítéseinek és mutatós hátsó szárnyának köszönheti az eredetinél agresszívebb megjelenését, utóbbiról azt tartja a vállalat, hogy "segítségével az autó sosem veszíti el tapadását". A szakemberek az eredetileg 233 lóerős, háromliteres dízel erőforrást piszkálták fel, amely 272 lóerőt, s az eredeti 500 helyett 580 Nm-es nyomatékot teljesít.


A nothelle Q7-ese alatt 22"-os felnik virítanak, ők a benzinmotorhoz is hozzányúltak. A Ratingen segítségével az eredetileg 350 lóerős V8-ast egészen 500-ig izmosították, "igazi közúti szörnyeteggé" átváltoztatva az autót. A nothelle a dízelből 300 lóerőt, s 600 Nm-es nyomatékot préselt ki N TRONIC BOX elnevezésű megoldásával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK