Megbízhatósági díjakat nyert a Subaru

2006.02.06. 15:50
A Subaru Forester kapta a nagy presztizsű TÜV 2006-os meghibásodási statisztikájában a "csúcskategóriás" minősítést.

"Három éves korig" a Subaru Forestereknek mindössze három százalékánál jelentkezett valamilyen hiba, s ezzel megelőzte valamennyi vetélytársát. A Foresterek 78,7 százaléka hibűtlan volt a TÜV által végzett első nagy átvizsgáláson, amelyet a törvény három év után tesz kötelezővé. (A TÜV a Technischer Überwachungs-Verein, kb. a német biztonsági szabványok hatósága.)

A Subaru Legacy is meggyőző eredménnyel zárt, mindössze 3,8 százalékos hibaszázalékkal a hetedikik helyen végzett a Mercedes SLK-val holtversenyben. A Mazda Demio és a Toyota Yaris végeztek a második helyen, a negyedik helyet pedig holtversenyben a Porsche 911 és a Toyota Corolla szerezte meg. A 2006-os TÜV meghibásodási statisztika eredményei szerint az autókban a jelentős hibák száma 0,2 százalékkal 18,9 százalékra nőtt, ez az érték ilyen magas még sosem volt.

A Forester a harmadik Subaru, amely megnyerte az értékelést a Legacy (1999) és a Justy (2001) után. A meghibásodási statisztikában a TÜV által 2005-ben 200 különböző, Németországban regisztrált, három és tizenegy év közötti autótípuson végrehajtott, 7,6 millió átvizsgálás eredménye összegződik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK