A 76. Genfi Autószalonon (március 2-12.) egy világpremierrel és számos termékújdonsággal kedveskedik a közönségnek az Opel.

Első ízben jelenik meg a nyilvánosság előtt az új Opel GT, amely pengeéles vonalaival, hátsókerék-hajtásával és 260 lóerős turbómotorjával az első, 1968-ben piacra vitt, legendás GT örökébe lép. A kétüléses mellett, amelynek értékesítése 2007 tavaszán kezdődhet, két további modellt tolnak a rivaldafénybe, teljessé téve a nyitott Opelek kínálatát: a háromrészes, összehajtható acéltetejű, dinamikus Astra TwinTop kupé-kabrió teljes értékű négyszemélyes autó, amely májusban, a nyitott autózás idényének kezdetén jelenik meg a márkakereskedőknél. Akárcsak kistestvére, a Tigra TwinTop, ez is okos tetőkonstrukciót kapott, amely bőséges helyet hagy az utasoknak és poggyászuknak, ugyanakkor harmonikus formájú karosszériát eredményez.


Átalakuló-művészként lép fel a sokféleképpen variálható mini-egyterű, a Meriva, amely öntudatosan mutatja új arculatát. Felfrissített dizájnja mellett érdekessé teszi új motorválasztéka is, teljesen új a programban a 180 lóerős turbómotorral hajtott, 220 km/órás végsebességre képes OPC-változat. A Meriva OPC kibővíti a sportosan exkluzív OPC-családot, amely immár öt tagot számlál (Astra OPC, Zafira OPC, Vectra OPC és Vectra Caravan OPC). Következetesen gazdaságosságra és környezetkíméletre állították be viszont a monovalens földgáz-üzemű Zafira 1.6 CNG (Compressed Natural Gas) új kiadását.


Az Opel Signum csúcsváltozatába a 250 LE teljesítményű, 2.8 V6 Turbo S ECOTEC motor került (eddig 230 LE), az Opel-flottát megkoronázó Signum képességeire 18"-os, Y-küllős könnyűfémkerekek utalnak. A Signum másik új motorja a Zafirából már ismert, korszerű 1,8-as benzines, 140 LE teljesítménnyel. Ez a négyhengeres, 16 szelepes gép bevonul az Astra- és a Vectra-családba is.