Ausztráliában debütál a Mazda Tribute

Egy sor műszaki fejlesztéssel és új kinézettel mutatja be a Mazda a Tribute felfrissített változatát.

Az új Tribute könnyedén felismerhető lesz átmaszkírozott orráról, amely némileg kecsesebb és határozottabb külsőt kölcsönöz az autónak.

Amellett, hogy a hűtőmaszk nagyobb Mazda-logót kapott, a lámpákat teljesen áttetsző burával látták el, az első lökhárítót pedig ütéselnyelő betéttel egészítették ki.

A belteret is alaposan átfésülték a Mazda mérnökei. Megújultak a műszerek, és teljes egészében újratervezték a középkonzolt. A kárpitozott részeken új anyagokat használtak, és az áttervezett külső tükröknek köszönhetően javult az autó zajkomfortja is.

Önnek melyik a kedvenc típusa? > Japán autók

Ami a motorválasztékot illeti, a V6-os erőforrás fogyasztását csökkentették, a 2,3 literes, négyhengeres benzines motorhoz pedig nagyobb nyomatékot kínálnak az alacsony és közepes fordulatszám-tartományokban. Mindkét erőforrás teljesíti az Euro 3-as normát.

A biztonság terén is történt előrelépés, ugyanis minden Tribute modellhez alapáron jár az ABS, a két első és az oldalsó légzsákok, a hátsó középső utas pedig fejtámlát kapott. Az előző modell hátsó dobfékeit tárcsára cserélték, és egyben megnövelték az első tárcsák átmérőjét is.

Az új Mazda Tribute Ausztráliában mutatkozik be, és első példányai valamikor 2006 második felében érkeznek a kereskedésekbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK