Az AutoMuseum Volkswagen 2006. február 10-én nyitotta meg a "30 éves a Golf GTI" kiállítást.

A GTI rövidítés a Grand Tourismo Injection-t takarja, amely a vezetés élményének, dinamizmusának és tökéletességének rövidítése. 30 év telt el azóta, hogy az ős Golf GTI 1976 júniusában, a hockenheimi versenypályán bemutatkozott az autós újságírók előtt. Akkor még néhány kritikus hangot is lehetett hallani, többen azt is kétségbe vonták, hogy a homologizációhoz, azaz a motorsportban a regisztrációhoz szükséges minimálisan előírt mennyiséget, 5.000 autót egyáltalán el tudják adni.

A kérdés hamar eldőlt: a próbaszéria gyártásának elindulása után alig néhány nappal már valamennyi modell elkelt, s megkezdődhetett a sorozatgyártás, a Golf GTI pedig meghódította az autópályákat.


2006. február 10. és március 26. között az AutoMuseum Volkswagenben egy speciális kiállítás tekinthető meg, amely az immár ötödik generációs wolfsburgi sikertípus legszebb példányait mutatja be, köztük az 1986-os A csoportos rali-világbajnokság győztes modelljét, illetve néhány, a GTI-rajongók által készített, egyedi kialakítású darabot.

Az AutoMuseum Volkswagen a hét minden napján, még ünnepnapokon is délelőtt 10 és este 18 óra között várja a látogatókat.