Megújult Ford Galaxy Genfben

2006.02.20. 14:43

A Ford a Genfi Autószalonon mutatja be a megújult, Európában tervezett Galaxy-t.

A Ford Genfben mutatja be a teljesen megújult, és Európában, az itteni igények szerint újjátervezett Galaxy-t.

Az autó kissé nagyobb lett a elődjénél, a nyomtáv elöl 59, hátul 81 milliméterrel, a hosszúság 179, a szélesség  pedig 60 milliméterrel nőtt. A jobb súlyeloszlás és a kedvezőbb légellenállás érdekében az autó magasságát 14 milliméterrel csökkentették.

A külső méretek növekedésével a beltér is tágasabb lett, és hét személynek kínál bőséges férőhelyet. A Ford Fold Flat System (FFS) megoldással kombinált három üléssoros elrendezés rendkívüli flexibilitást eredményez, miközben a csomagtér már alaphelyzetben is harmadával nőtt (335 helyett 435 liter).

A második és a harmadik sorban lévő ülések lehajtásával 2325 literre növelhető a csomagtér mérete.

Abszolút újdonság a Ford részéről a központi műszeregységben elhelyezett, HMI (Human Machine Interface) nevű berendezés, amely tulajdonképpen a vezető és az autó közötti kommunikációt hivatott megkönnyíteni. Ez a berendezés egyébként alapáron jár majd minden Galaxy és S-Max modellhez.Az új Galaxy igen gazdag dízel motorválasztékot vonultat fel, amely az 1,8 literes kétféle és a 2 literes egység háromféle változatából fog állni.

Az 1,8-as TDCi motor 100, illetve 125 lóerős változatban is rendelhető lesz a Galaxy-hoz, illetve a 2 literes TDCi erőforrás 130, 140 és 145 lóerős teljesítményű változatait lehet majd rendelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK