Jelenleg még javában építik a standokat a Palexpo vásárcsarnokban, amely március 2-án nyitja meg kapuit az autók iránt fogékony nagyérdemű előtt. Alábbi összeállításunkból már a nyitás előtt megismerheti a 76. Genfi Autószalon legtöbb újdonságát.

Képgaléria az újdonságokról 1
Képgalérai az újdonságokról 2
Képgaléria az újdonságokról 3

Amerikában már rögtön az év legelején nagy lendületet kap az autós élet a Los Angeles-i és a detroiti nemzetközi autókiállítások révén, ám Európában egészen márciusig kell várni egy "komolyabb" kiállításra. A Genfi Autószalon szerencsére bőven kárpótolja az autórajongókat a hosszú téli várakozásért, ugyanis a svájci kiállítás számít Európa egyik legrangosabb és legnépszerűbb négykerekű seregszemléjének.

Hivatalosan a 76. szalont tartják idén Genfben, az első autókiállítást több mint száz éve, egészen pontosan 1905-ben rendezték meg a tóparti városban, így hagyományok terén is listavezető a sorozat. A nagyközönség számára március 2-án nyitja meg kapuit a rendezvénynek helyet adó Palexpo vásárcsarnok, amelyben évről évre egyre több helyet foglalnak el a kiállítók. Idén nem kevesebb, mint 140 premiert ígérnek a szervezők minden szektorból, ebből mintegy 80 lesz jármű, szériamodell és koncepció vegyesen.

A sajtó képviselőit természetesen már jóval előbb, február 28-tól bezúdítják a rendezvényre, így a rutinosabb kilátogatók már pontosan tudhatják, mit és hol keressenek. Akkor ennek szellemében, íme egy kis előzetes az eddig beharangozott, illetve beígért újdonságokról!

Néhány fontosabb adat a kiállításról

Nyitva tartás a nagyközönség számára: március 2-12. Hétfőtől péntekig délelőtt 10-től este 8-ig látogatható a rendezvény, míg hétvégén 9-től este 8-ig tartanak nyitva. A felnőtt belépő 14 svájci frankba kerül, a gyerekek (6-tól 16 éves korig) és nyugdíjasok 8 frankért juthatnak be, de az sem jár rosszul, aki minimum 19 pajtását össze tudja verbuválni, ugyanis 20 főtől már csoportos kedvezmény jár, így 9 frankért lehet bemenni.