Felfrissített Mazda3 Genfben

A Mazda a hármas MPS-verziójának elkészítése mellett az alapmodellt is ráncba szedte a Genfi Autószalonra, a változás korántsem forradalmi.

2003-as bemutatkozása óta a Mazda3 a cég legnagyobb darabszámban értékesített modelljévé lépett elő, olyannyira, hogy a Mazdának növelnie kellett gyártási kapacitását annak érdekében, hogy képes legyen kiszolgálni a világpiac vásárlóit. A Mazda a Genfi Autószalonra felfrissítette kompakt modelljének kínálatát: a 2006-os változat formailag keveset változott, belül több kényelmet és minőségibb anyagokat kínál.


Az új Mazda3 benzines motorkínálatába három erőforrás tartozik, a 2.0, az 1.6, illetve az 1.4 literes (piactól függően), amelyek mindegyikét továbbfejlesztették, a legnagyobbhoz teljesen új, hatfokozatú kézi kapcsolású váltóművet párosítottak. Az új Mazda3 az európai vásárlók számára továbbra is megtartja az MZ-CD 1.6 literes közös nyomócsöves turbódízel erőforrás két változatát.


A Mazda a jobb úttartás és vezethetőség érdekében variált a lengéscsillapító-karakterisztikával, a hatékonyabb hangszigetelésnek, az új abroncsoknak, valamint a vibrációk hatékonyabb kezelésének köszönhetően az autó utazási kényelme szintén sokat javult. A felszereltségi listában felbukkanó új tételek - mint például a kulcs nélküli ajtónyitás, vagy a 20 gigabájt memóriájú merevlemezzel működő audiorendszer (piactól függően) - szintén a komfortérzetet hivatottak növelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK