Amerikai fogyasztói vélemények alapján, közel egymilliós gépkocsiállományt alapul véve az amerikai Consumer Reports magazin elkészítette az autópiac legmegbízhatóbb márkáinak listáját, amelynek első tíz helyéből kilencre japán gyártó került.

A győztes a Toyota prémiummárkája, a Lexus lett, de felfértek a dobogóra a sima Toyoták is. A második helyen a Honda végzett, a listára amerikai autó is feljutott: a Mercury márka a nyolcadik helyet szerezte meg, a korábbi 16. helyről nagyot ugorva előre. A nem is olyan rég még problémásként emlegetett Mitsubishi az előkelő negyedik helyen zárt.
   
Persze nem minden japán autó elég megbízható: a 28. helyre sorolták a Nissan luxusmárkáját, az Infinitit, elsősorban QX45 jelzésű modellje miatt, amelynek megbízhatóságát kimondottan gyengének értékelték az amerikai vásárlók. A Porsche a tengerentúli szemekben ugyancsak kevéssé megbízható, amit a Consumer Reports a Cayenne-nel kapcsolatos problémákra vezet vissza.
   
Az amerikai autósok szerint mellesleg a járművek a jelenleginél már nem lehetnek megbízhatóbbak, mivel a száz autóra jutó problémás esetek száma gyakorlatilag két éve nem csökken.