FÉSZ: Subarut minden rendőrnek!

2006.03.06. 10:51

Az ágyúgolyó-futam résztvevői nem a közlekedési szabályokkal, hanem inkább a rendőrséggel barátkoznak. Meg is van az eredménye: támogatott száguldozás Firenze belvárosában.

Igazán jó látni, hogy a firenzei rendőrség mennyire szolgálatkész, amikor az átutazó vendégek kényelméről van szó. 2005-ben a "Gumball 3000" nevű, hazánkat is érintő ágyúgolyó-futam egyik egysége, a Team Polizei a festői Firenze városába érve azon "buzgólkodik", hogy egy keveset javítson pillanatnyi helyezésén. Ennek érdekében a Team Polizei BMW M5 személyzete mindenre képes, ám még őket is meg lehet lepni.
 
Történt ugyanis, hogy a belvárosban rendőrökbe botlottak. Megdöbbenésükre az egyenruhások vállalták, hogy szolgálati gépkocsijukkal felvezetést biztosítanak a BMW-nek, keresztül a városon. A nyolc percen túli, 160-170-es autókázás közben gyakran csak hajszállal kerülték el, hogy több közlekedő áldozatul ne essék a gyors városnézésnek.

A rend kedves őreinek Subaru Legacy Kombija ugyancsak kiveszi részét a száguldozásból. A közegek leszerelés után, nagypapa korukban kb. így mesélnek majd szájtátó leszármazottaiknak: "Kisunokáim, az én időmben, amikor a rendőrök segítettek a gyorshajtóknak..." Vagy valami ilyesmi.

Varga András

KAPCSOLÓDÓ CIKK