A Domony környéki VI. Adrienn-Gombi Kupával megkezdődött a honi tereprali-bajnokság, az első versenyt Ácsék nyerték Nissannal. A harmadik futamon Kamarás Iván, a népszerű színész is rajthoz áll a Szalay Dakar Team színeiben.

Kamarás Iván a 2006-os OB 3. állomásán, a Liszi-Bau kupán (2006. május 19-21.), a Szalay Dakar Team tagjaként a csapat új, immár második versenyautóját fogja vezetni.

A szezonnyitó VI. Adrienn-Gombi Kupán borzasztó időjárási körülmények közepette szombaton öten, vasárnap négyen forfaitoltak (forfait = nem fejezi be az adott napi versenyt, de a másnapin rajzhoz áll, időbüntetéssel), hárman feladták a versenyt, így összesen hatan fejezték be nagyobb probléma nélkül a futamot. Ács Laci és Bagics Robi megérdemelten vehette át a győztesnek járó kupát a verseny végén, mivel mindenhol el tudtak menni, ott is, ahol mások feladták a versenyt. Lukács Andris második helyre hozta be a sárga csodaként emlegetett új G Baba Protót, amely szépen csúszkált az iszonyatos időjárási viszonyok által meggyötört terepen. Bővebben a történtekről itt.

A verseny nem hivatalos végeredménye:

  • 1. Ács-Bagics 3:13:47
  • 2. Lukács-Ferke 3:17:00
  • 3. Kristóf-Simon 3:31:46
  • 4. Kéry-Szegedi 3:57:50
  • 5. Kis-Czeglédi 4:10:19
  • 6. Benyó-Lichner 5:18:57
  • 7. Szabó-Hujber 5:22:17
  • 8. Liszi-Bunkoczi 8:04:40
  • 9. Gál-Oroszlán 8:51:42
  • 10. Sarrang-Stark 8:59:52

Nyilatkozatok:

Ács Laci: "Nagyon rossz verseny volt az idő miatt, ez nem tereprali, amit mi teljesítettünk! Amikor minden csupa hó, jég, sár és még esik is, akkor az nem nekem való. Ennek ellenére jól jöttek ki a dolgok és nyomtuk is neki, főleg az utolsó szakaszokon. Akkor már tudtuk, hogy egészen közel vagyunk a Lukácsékkal egymáshoz, és komolyat autóztunk a végén, hogy mi nyerjünk."

Lukács Andris: "Nagyon jó verseny volt, mert egy Protóban az élet szép! Most még csak kóstolgatjuk az autót, a teljesítményének csupán az 5%-át használtam ki, mert nagyon féltettem. Mindenféle versenyautóban ültem már, de olyanban, ahol ennyire közel van a hátsó kerék, és ilyen messze az első, olyanban még nem! Egészen másképp kell vezetni, de lassan megszokom, és akkor nagyon jó lesz! Ez az autó egy csoda!"

Kristóf Marci: "Nem volt olyan rossz verseny. Az egyetlen kellemetlen ilyenkor az, hogy mindig ugyanazon a pályán megyünk, és előbb-utóbb annyira kijárjuk a nyomot, hogy én végig a bakháton húztam a kocsim alját. A motor a végére teljesen tönkrement, be tudtunk jönni vele, de a következő versenyre ki kell cserélni."

A következő verseny, az I. Duna-Autó Rt. Kupa három hét múlva kerül megrendezésre, a verseny központja Kocs és környéke lesz. Egy igazi kocsi-versenynek nézünk elébe!